måndag 6 januari 2020

Varsel om mord & Vilseledd - Helena Sigander
Jag har läst del 1 och 2 om Eva S:t Clair av Helena Sigander
Dessa båda är små charmig och lite mysiga pusseldeckare. Eva S:t Clair har huvudrollen som privatdetektiv. Helena skriver med korta och rappa kapitel och med ett enkelt och lätt språk. Jag måste säga att hon har glimten i ögat.
Du får kärlek, passion och bröllop. Och dessutom mord som måste lösas. 


Del 1 Varsel om mord 
Tre gamla oförklarliga olycksfall med dödlig utgång blir privatdetektiv Eva S:t Clair inblandad i på Rosenlunds herrgård. Motvilligt har hon blivit barndomsvännen Sofie von Schenkens livvakt. Stormrika trettioåriga Sofie ska gifta sig för fjärde gången.
Hennes män brukar förolyckas strax efter bröllopen. Därför har Sofie samlat på sig både misstankar och hat. När en ung man hittas död och upphängd på en krok i herrgårdens skafferi börjar Eva och kriminalpolisen Tor Bonde en gemensam utredning. De kommer varandra nära. I det rafflande slutet får Eva känna på att Tors ex och nuvarande chef, länspolischef Barbara Bonde, är en tuff konkurrent.Del 2 Vilseledd
Privatdetektiv Eva S:t Clair har ett förhållande med kriminalintendent Tor Bonde. De är särbo på väg att bli sambo. Evas kusin Harold, rättsläkare från England, ser gärna att det inte blir så. Eva får i uppdrag av en svartsjuk kvinna att undersöka makens eventuella otrohet. Han är lärare. Eva blir vikarie i engelska på samma skola och börjar i en poesigrupp. Tor utreder ett mord i Vällingby i Stockholm, en död naken 30-årig blondin har hittats i sin lägenhet. Ett festligt dukat bord och två packade resväskor visar att blondinen haft amorösa planer. Ett liknande mord inträffar i Nacka. Evas spaning leder till uppdagande av tragiska familjeförhållanden och utan att veta om det korsar hon mördarens spår ... I ett rafflande slut inser Eva att Tors ex och chef, Barbara Bonde, fortfarande har olösta band med Tor. En feel good pusseldeckare med spänning och humor.

Författare: Helena Sigander
Titlel: Varsel om mord
Utgiven av: Exilium förlag

ISBN:9789187511219

Betyg: 3 🌟🌟🌟

Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt digLäs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar