fredag 31 januari 2020

Earthquake bird - Susanna Jones

"Romanen som vunnit fyra litterära priser är en suggestivt fängslande berättelse om längtan efter att tro på sig själv."

Trots vetskapen om detta hade jag svårt med den här boken. Det är var en mycket annorlunda och udda bok men lättläst & gripande. Dock gillade jag den inte speciellt mycket.
Jag kan inte riktig sätta fingret på vad jag inte gillade. Jag tyckte inte berättelsen tog fart, jag satt mest och väntade på att nu händer det nog något snart men tyvärr det ända som hände mig var att jag kände mig allmänt uttråkad. 


Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. All litteratur kan inte falla alla i smaken, det jag gillar kanske du dissar och vice versa. Därför är det alltid viktigt att man själv läser det man tycker verkar vara intressant för att själv bilda sig en egen uppfattning.

Gillar du en enkel, finstämd och långsam berättelse som i en katt och råttalek för handlingen framåt, då är det här en bok för dig.
Jag instämmer ändock i citatet jag läste på Bookmarks webbsida,
”Det japanska landskapet, språket, och människorna beskrivs med närgången prosa. Det är en litterär studie av sanningen, minnets och besatthetens förrädiska natur som Jones hanterar med självförtroende och skicklighet.”
Publishers WeeklyHandling


Lucy har flytt till Tokyo för att undkomma det förflutna. För att inte bli upptäckt lever hon ett tillbakadraget liv, med få vänner, och en älskare som väger upp bristen på all annan passion.

Sedan träffar hon Lily som har kopplingar till hennes tidigare liv. Vänskapen blir intensiv, men kort därpå mördas Lily och Lucy är den enda som är misstänkt.

EARTHQUAKE BIRD är ett finstämt psykologiskt spänningsdrama. Med sitt känslosamma bildspråk och nyansrika språk blir berättelsen en katt- och råttalek i minnets förrädiska labyrint och läsaren hålls, liksom Lucy, på sträckbänken ifråga om hennes skuld eller oskuld.

Tack för recex Bookmark
Författare: Susanna Jones
Titlel: Earthquake bird
Utgiven av: Bookmark
ISBN:9789189007161
Betyg: 2🌟🌟
Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar