onsdag 15 januari 2020

Främlingen, Döden lurar mellan raderna - Elly Griffiths


Mina förväntningar på Ellys nya bok var skyhöga.
Tyvärr måste jag säga att jag blev oerhört besviken. Jag tycker upplägget av historien blir rörig då den berättas ur tre olika perspektiv, mamma Clare, dottern Georgia och Kriminalinspektör Harbinder.
Det här är en mordgåtan, där den fiktiva Hollands berättelse är inspiration och som ligger till grund för det hela. Allt utspelar sig i en gotisk gammal skola. Historien är välskriven och gestaltningarna är bra som vanligt när det gäller Ellys böcker. Miljöerna är utsökta och det hela utspelar sig i en gotisk gammal skola med en vita frun som spöke.

För mig är alla i princip misstänkta ända fram till slutet och upplösningen,  är briljant gjord. Dock saknar jag drivet, humorn och spänningen. Det här är en ganska lågmäld historia som jag inte fastnade för över huvud taget. Trots det så är den klart läsvärd!


Handling
Clare Cassidy är inte främmande för mord. Åtminstone inte i teorin: Hon undervisar i litteratur, med skräckförfattaren R.M. Holland som specialintresse. En gång om året håller hon en kurs för att dryga ut lönekuvertet, där studenterna djupdyker i det mörka, sällsamma författarskapet.
En dag förenas teori och verklighet på ett brutalt sätt när en av Cassidys kollegor hittas död. Intill offret hittas en lapp meden rad av R.M. Holland. Polisen är övertygad: lösningen till det makabra mordet finns i böckerna.
Clare är skräckslagen över tanken på att mördaren skulle vara någon som hon känner – och konfronterar alla sina rädslor i sin privata dagbok. Anteckningarna blir ett sätt att härda ut. Men så upptäcker hon en dag ett par okända rader i dag­boken, skrivna med en handstil som inte är hennes: »Hej Clare. Du känner inte mig.«
Tack
Modernista för  recensionsex.
Författare: Elly Griffiths
Titlel: Främlingen, Döden lurar mellan raderna
ISBN: 9789178930593
Utgiven av: Modernista
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar