torsdag 16 januari 2020

Jägarinnan - Kate Quinn


Ytterligare en bok att sträckläsa från författaren Kate Quinn. Jag hade extremt stora förväntningar på den här boken då jag tokälskade hennes förra bok Kodnamn Alice.
Visst den här är också super bra men för mig kom den inte upp i samma klass.
Jag hade svårt att ta mig in i den, det blev rörigt med alla hoppen mellan de olika åren, 
Sibirien, före kriget 1950, efter krigsslutet, och Boston 1946 samt de olika personerna.
Men sen... när jag landat i vem, var och hur så sträckläste jag den och när jag körde till jobbet åkte den på i örat från storytel med Callin Öhrvall Delmar i lurarna som förövrigt läser den mycket bra!
En otroligt välskriven och spännande historisk roman som har allt, spänning, familjehemligheter, mod och vänskap. Kryp upp i soffhörnan tänd ljus, drick något gott och släng dig ut tillsammans med stridspiloterna Natthäxorna och träffa Jägarinnan och följ med på den spännande jakten på henne.


Handling
Sibirien, före kriget: När andra världskriget närmar sig sätter den våghalsiga stridspiloten Nina Markova allt på spel och ansluter till Natthäxorna, ett kvinnligt bombregemente. Men när hon hamnar bakom fiende- linjen, i händerna på den ökända mördaren, kallad Jägarinnan, tvingas hon uppbåda all sin styrka och list för att överleva.

Köln,
 1950: Efter krigsslutet lämnar den brittiska krigskorrespondenten Ian Graham journalistiken för att leta upp nazistiska krigsförbrytare. Ett mål kvarstår: Jägarinnan. För att hitta henne söker han upp Nina, det enda vittne som lyckats fly från henne levande.

Boston,
1946: Sjuttonåriga Jordan McBride blir överlycklig när hennes pappa, som varit änkling under en lång tid, äntligen träffar en ny kvinna. Men snart märker hon att den milda tyskan döljer något. 
Jordan börjar gräva i sin nya styvmors bakgrund och inser snart att hela hennes familj bär på stora hemligheter. Tre gripande människoöden flätas samman i Kate Quinns nya storslagna verk om kvinnligt mod, oväntad vänskap och familjehemligheter under andra världskriget.

"Verklighetstrogen och levande ... Den ryska bombpiloten Nina påminner om en stenhård, men också sårbar föregångare till Lisbeth Salander."


Läs gärna tankar om tidigare boken Kodnamn Alice
Tack HarperCollins för recex.

Författare: Kate Quinne
Titlel: Jägarinnan
Utgiven av HarperCollins
ISBN:9789150947069
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Callin Öhrvall Delmar
Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar