tisdag 29 januari 2019

Healingyoga den läkande kraften

Jag fick den här boken i present av min man när jag fyllde år, då han ser och har sett hur mycket positivt Yoga har inneburit för min fysiska och psykiska hälsa, efter diverse olika bakslag i både kropp och själ.

Min yogaresa började med mediyoga på recept från min läkare när jag blev hotad av en elev på mitt jobb och då mitt psyke som såväl min fibromyalgi slogs ut helt och hållet.
Det blev min resa till en mycket mer lugn och harmonisk tillvaro i livet.

Idag yogar jag regelbundet, jag Yinyogar och gör Kundaliniyoga men även många meditationer och olika mantran.

Healingyoga

I boken Healing yoga – den läkande kraften, förklarar Jennie Liljefors yogans fördelar på ett föredömligt och enkelt sätt, ur ett helhetsperspektiv, där yogan får vara en metod för att hjälpa oss att läka och utveckla oss som människa.

Jennie berättar hur yogan har förändrat hennes liv och boken innehåller nio helande program med fokus på hur olika övningar där yoga, andning och vila står i fokus. Hon beskriver också hur allt tillsammans blir till en kroppslig terapi. 
Övningarna vänder sig till alla som har någonting att läka, allt från en spänd nacke och stela muskler till en orolig mage, ett oroligt sinne eller ett obearbetat trauma". Kapitel 7 har specifika program som hjälper dig inom olika områden. 
Känner du dig stel i nacken och ryggen, vilket många gör pga monotont arbete? Då rekommenderar jag "Yoga vid spänd nacke, bröstrygg och stela axlar" 

Bild och text hittar du hos Altromondoyoga.com

Något jag verkligen gillar är de mantran som finns till varje övning och som hjälper mig att hålla fokus på det jag gör, till exempel till den här övningen, 

Mantra 
Jag får ett nytt perspektiv


Är du det minsta nyfiken på att börja med yoga så är det aldrig försent och det ger så mycket till ditt välbefinnande. Jag rekommenderar verkligen den här boken som är helt fantastisk.
Författare: Jennie Liljefors
Titel: Healingyoga den läkande kraften
Betyg 5 🌞🌞🌞🌞🌞

Finns att köpa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar