måndag 28 januari 2019

Tango i tabernaklet - Karin Brunk Holmquist
Jag har precis lyssnat klart på en underbar, varm och energigivande bok av Karin Brunk Holmqvist. 
Är du som jag, en älskare av humoristiska feelgood romaner av gammaldags buskiskaraktär. Du vet, den lättsamma med underhållning för stunden, ja då är nog Tango i tabernaklet något för dig.

Jag fullkomligt ÄLSKAR den här boken, precis som jag gör med alla Karins böcker. Jag instämmer helt i det som skrivs i Litteraturmagasinet: 
"Hennes romaner har ofta en humoristisk underton och handlar ofta om att det är möjligt att förändra sitt liv, även om det är sent i livet. Ofta finns det även inslag av krockar mellan gammalt och nytt i livet och berättelserna har oftast en air av skröna." (Litteraturmagasinet)


Den rödhårige Kerttu har flyttat till lugna Brösarp på Österlen. Tidigare arbetade hon på ett tivoli som svärdslukarassistent men det livet har hon  nu lämnat bakom sig för ett mer stillsamt liv i Skåne.
För att hålla sin rastlöst bestämmer hon sig för att rusta upp uthuset och då gör Kerttu ett dyrbart fynd.
I sitt nyrenoverade uthus, även kallat, Tabernaklet startar hon tangokurser och det
en stor succé med en brokig skara gäster. 


Samtidigt pågår det andra planer i Kerttus hjärna, hon vill bli kyrkovaktmästare!
Hon tycker att den nuvarande vaktmästaren börjar bli gammal och lite trist och ser nu sin chans till nya utmaningar. 
Hon startar sin karriär genom att bli medlem i kyrkorådet men i samma veva försvinner kollekten och kyrkorådets snokande ordförande börjar stryka runt hemma hos Kerttu. Hon tycker att Kerttu bär sig märkligt åt. En gång när hon var hos henne för att lämna ett protokoll såg hon att det låg en bibel på bordet och bredvid den ett paket kondomer. Nästa gång hon kom dit var Kerttus bord översållat med pengar
De tror väl inte att det är Kerttu som har tagit pengarna? Och hur ska det gå med MC killarna? De halvgamla degiga stoppade korvarna till busar, skulle de komma tillbaka?
Jag säger som Kerttu gör; Satan å Perkele vad bra boken är!!!!


ISBN9789176299692
Betyg: 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Lyssna 
Storytel


Karin har skrivit 12 böcker till i samma anda, du hittar alla på hennes webbsida 
Bild lånad från Nezzi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar