onsdag 30 januari 2019

Konsten att höra hjärtslag - Jan Philipp Sendker,


Är du sugen på att läsa något som är alldeles utöver allt annat du läst?

I så fall tycker jag att du genast ska skaffa dig Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker, det är en storslagen kärleksroman. En modern saga och internationell bästsäljare som nu sålts i närmare en miljon exemplar.

När en bok rotar sig i mitt medvetande, till och med så mycket att jag kommer på mig själv att fundera på den med jämna mellanrum, då hamnar den på min BÄSTA lista över böcker.
Konsten att höra hjärtslag - är en sådan bok som verkligen har etsat sig fast i mitt hjärta.

Tin Win kommer ursprungligen från Burma, men han lever nu sitt liv som en framgångsrik advokat i New York. Dock vet hans amerikanska familj, hustru och två barn, nästan ingenting om hans uppväxt och bakgrund.

En dag strax efter att dottern Julia avlagt sin juridikexamen försvinner han utan ett ord. Familjen tvingas till slut acceptera att spåren slutar i Bangkok. Fyra år senare hittar Julia ett fyrtio år gammalt kärleksbrev som hennes far skrivit till en okänd kvinna i en by i Burma.

Julia bestämmer sig för att söka upp kvinnan som hennes far skrivit till, hon beger sig ut på en resa och hon hamnar i en helt främmande del i världen. 
I byns tehus lär hon känna en man som berättar en märklig historia om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna, om det som står skrivet i stjärnorna och om kärlek som övervinner allt. 


Konsten att höra hjärtslag är en varm och kärleksfull historia, som både ger mig skratt men även ett vemod. Den är lättläst, samtidigt som den bitvis kräver viss eftertanke och koncentration. Jag tycker mycket om berättarrösten det lugn och saklig och ger utrymme för egna reflektioner.

De intressanta miljöerna och kulturen som skildras på ett utomordentligt sätt är nog bokens styrka. Jag kan verkligen se de olika platser som beskrivs i Burma.

Författare: Jan Philip Sendker
Titlel: Konsten att höra hjärtslag (uppföljaren heter: Hjärtats innersta röst)
Utgiven av: Månpocket
Betyg: 5 starka 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns att köpa
Adlibris
Bokus
Lyssna på
StorytelInga kommentarer:

Skicka en kommentar