söndag 15 oktober 2023

Rörigt uppdrag - Åsa Åsenlund


Paméla, 32 år, lever singelliv och är hudterapeut på en salong i Halmstad. Med bakgrund som maskör inom film och tv, och en unik talang att skapa gnistrande, föryngrad och sammetslen hy, har hon blivit mycket populär bland ortens kvinnor. När hon brännskadar den lokala kändisprästens ansikte inför hennes bröllop, går både karriären och drömmen om att starta eget åt pipan.

Paméla får en ingivelse att satsa på en helt ny karriär i en mansdominerad bransch. Påhejad av sin bästa vän Cissi tar hon steg i sitt liv som hon aldrig trott var möjliga. Men hur långt ska hon egentligen gå för att nå sitt mål?

I en spiral av lögner och stormande känslor pressar hon sig till det yttersta och tvingas konfrontera sina fördomar, sina relationer och till och med sin identitet.


Rörigt uppdrag är en feelgoodroman med ett allvarsamt men samtida humoristiskt drama i en småstadsmiljö. Det är faktiskt rent av en liten halvgalen berättelse, om att tappa kontrollen, om att börja om och våga tro på sig själv men även att väga göra saker som inte alltid är helt ok för att vinna.
Det är en feelgood roman med ett härligt och levande språk, med intressanta och mångfacetterade karaktärer samt med ett bra driv genom hela boken. Kanske lite förutsägbar, men vad gör det när man får skratta och må bra när man läser.

Rörigt uppdrag är en fristående uppföljare till Saligt uppdrag och den andra delen i Uppdragsserien av Åse Åsenlund.

Titel: Saligt uppdrag
Författare: Åse Åsenlund 
Ljudbok: Gunilla Leining
Förlag: Lava förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar