måndag 9 oktober 2023

En enda sommar - Joakim Hedin

Prästen Mona-Lisa är frånskild och fast på en arbetsplats där hon inte trivs. När moster Gerd visar sig ha efterlämnat ett arv och Mona-Lisa är övertygad om att det gäller stora ägor med värdefull skog säger hon därför omedelbart upp sig - bara för att konfronteras med ett arv på några tusenlappar och en ruffig camping i Dalarna.
Väninnan Ann-Christine övertalar Mona-Lisa att försöka driva campingen över sommaren och hon beger sig till Orsa. Väl på plats möts hon av missnöjda gäster, objudna fjällkor och argsinta grannar, men hon är ändå fast besluten att göra tillvaron trivsam. Campingen har en alldeles unik charm och Mona-Lisa finner en förtrogen i August, en klok äldre herre som kände hennes moster väl.
Samtidigt växer oron inför midsommar, en storhelg som alltid rör upp mörka minnen och som hon kommit att avsky. Hur ska hon kunna leverera det traditionella midsommarfirande som campinggästerna förväntar sig?


Joakim Hedein säger jag bara, missa inte hans debutbok En enda sommar och som är den första boken i feelgoodserien De fyra årstiderna.

Den här feelgoodroman har massor av det där jag vill ha av en måbrabok. Det finns familjehemligheter, vänskap, romans, vackra miljöbeskrivningar och intressanta karaktärer. 
En berättelse om att våga göra det man känner för och 
att hitta sig själv. Men även att göra upp med sitt förflutna. Jag tycker att Joakim på ett fint och härligt sätt har lyckats mixa allvar med humor. Snyggt! 

Man kan inte annat än längta efter sommaren, men framförallt efter nästa del i serien.
Enda problemet med boken var att den tog slut! Jag hade boksmälla efter sista sidan och det är ett gott betyg.


Titel: En enda sommar 
FörfattareJoakim Hedin
Ljudbok: Maria Lyckow
Förlag: Modenista

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar