torsdag 5 oktober 2023

Om du var min - Christina Erikson


När författaren Christina Erikson flyttade in på Svartå herrgård uppdagades inte bara ett långt led av kvinnligt styre utan också att många hetat exakt samma sak som hon själv: Christina.

Svartå, 1782. Sextonåriga Christina har storslagna ambitioner för herrgården som hennes far håller på att bygga utanför Örebro. Trots att hon skickas till Stockholm för att introduceras vid hovet och hitta en lämplig make, är det för hästarna och murarsonen Gustaf som hennes hjärta brinner.

I Stockholm dras Christina in i intrigerna runt kungen och hans syster, samtidigt uppdagas en fejd mellan Svartås förvaltare och Gustafs far som får förödande konsekvenser. Den enda Christina verkar kunna lita på är sin piga.


OM DU VAR MIN är första delen i historien om kvinnorna som styrt på Svartå herrgård. Sviten som sträcker sig över 250 år berättar om kvinnornas oförtrutna kamp för kärleken och rätten att styra över sina egna liv, från slutet av 1700-talet ända till modern tid. Det är en historia om himlastormande kärlek, kvinnlig list och maktspel i samhällets översta skikt.


En magisk, romantisk historisk roman som andas spänning och kärlek i Sveriges 1700-tal.
Christina bjuder på trovärdiga miljöer och karaktärer som gestaltas på ett jagvillhamer sätt.
Det finns många karaktärer som berör, men jag har särskilt fastnat för Gustav och Maja, de är så fint porträtterade. Jag ser fram emot att få följa alla Christinor och deras levnadsöden på Svartå.
Det här är en bok som berör och ibland upprör vilket är ett måste för mig för att boken ska stanna kvar. En riktig pärla som ger mig njutbar läsning.

Titel: Om du var min
Författare: Christina Erikson
Ljudbok: Julia Dufvenius
Förlag: Bookmarkförlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar