måndag 18 september 2023

Nattflygaren - Maria Grund


I mars 1986 bevittnar en sextonårig flicka ett brott på ett motell i södra Sverige. Hon har givit sig av hemifrån efter en hemsk händelse som drabbat hennes familj. Hennes syster försvann och hittades så småningom mördad.
Sanna Berling, nybliven aspirant vid Oskarshamnspolisen, tilldelas de sysslor som ingen annan vill ha. Medan resten av poliskåren är absorberad av mordet på Olof

Palme får hon uppgiften att köra en förrymd sextonårig flicka hem till byn Augu i Småland.

Men under tiden Sanna är i Augu försvinner ytterligare en tonårstjej från byn, till synes har hon tagit sina föräldrars bil och gett sig av. Polisen bedömer det som ett frivilligt försvinnande. Men Sanna är inte lika säker och hon börjar titta närmare på det gamla fallet. Trots att mordet i Augu är uppklarat och gärningsmannen sitter bakom lås och bom upptäcker hon oroväckande likheter mellan offret och den flicka som nu är borta. Ändå får hon svårt att övertyga sina kollegor och när hennes egen chef försöker få henne att släppa utredningen beslutar hon att i hemlighet fortsätta på egen hand. Efterforskningarna tar Sanna från det lilla samhällets faluröda fasader och bottenlösa skogssjöar till ett isolerat, nedlagt sjukhus på den småländska slätten. Hon är fast besluten att ta reda på sanningen, oavsett hur skrämmande och hur ensam hon ändå står kvar, till sist.

Mina tankar
Maria har tidigare skrivit böckerna Dödssynden och Dödsdansen. Två böcker som verkligen tog mig med storm. 
Den här hade jag  lite svårt att komma in i, men när jag väl gjort det då infann sig wow känslan, precis som i de tidigare böckerna av Maria.

I sina böcker skapar Maria såväl trovärdiga och detaljrika miljöer men även bra karaktärer och en genomarbetad gestaltning. Lägg till ett bra språk, en galen twist och spänning delux.  
Och jag säger bara ... slutet... Läs själv och se vad jag menar...!

Titel: Nattflygaren
Författare: Maria Grund 
Förlag: Polaris
Ljudbok: Gabriella Boris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar