måndag 18 september 2023

Hellre tålamod än missmod - Ulrika Norberg

Vera, Lilian och Sally blev väninnor och vapendragare, trots generationsklyftorna, i Ulrika Norbergs debutroman Tvekan är för veklingar. I den varma och humoristiska uppföljaren Hellre tålamod än missmod sammanstrålar trion på spanska solkusten.

Vera har just lämnat redaktionslivet och gör sig hemmastadd i Lilians våning i Marbella. Hon ägnar sig åt att spåra stöldgods och hamnar snart i en härva som är större än förväntat. Lilian har lärt känna instruktören på senioryogan, men deras vänskap är höljd i en dimma av hemligheter som hon inte kan låta bli att nysta i. Sally är numera vd för Lilians Livsstils Media men vantrivs i rampljuset och är utarbetad. Hon reser till vännerna vid Medelhavet för att fylla på med energi och ett oväntat förslag från hennes sida vänder upp och ner på tillvaron för dem alla tre.
Parallellt med händelserna på spanska solkusten berättas den sanna historien om juvelsamlingen som stals från en filmstjärna 1960 och har varit spårlöst försvunnen sedan dess. Är det tack vare Vera som smyckena åter ser dagens ljus?Hellre tålamod än missmod skildrar styrkan i vänskap, vikten av systerskap och betydelsen av att våga förändra - oavsett vilken generation man tillhör.
Jag hade väldigt höga förväntningar på den boken då jag tyckte mycket om den tidigare i serien, Tvekan är för veklingar.
Tyvärr tyckte inte jag att den här boken nådde hela vägen som den förra, men trots det gillade jag den och tycker du ska läsa den. Den är charmig, lättläst och man får sig ett och annat gott skratt.

Läs del ett först för bästa behållning.

Titel: Hellre tålamod än missmod
Författare: Ulrika Norberg
Ljudbok: Callin Öhrvall Delmar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar