torsdag 7 september 2023

På samma strand - Birgitta Gunnarsson

Om Boken 
När Tora motvilligt går med på att flytta in hos sin moster Maud under hennes sista tid i livet tänker hon att det är sista gången hon behöver ha med släkten att göra, sedan ska hon återgå till sin lugna, ordnade tillvaro. Men när Tora kallas in till advokatkontoret och informeras om Mauds testamente får hon en smärre chock. Försöker mostern håna henne från andra sidan graven?
Mauds död får Toras tankar oundvikligen att dras till det förflutna. Till vännen som aldrig svarade på hennes brev. Till moderns beslut att aldrig låta henne träffa sin italienska far. Samtidigt har stämningen på hennes jobb försämrats och påfrestande konflikter blossar upp.
Toras omsorgsfullt konstruerade försvarsmurar börjar stegvis krackelera, och hon tvingas både konfrontera sina djupaste rädslor och ompröva sanningar hon levt med i hela sitt liv. När sommaren närmar sig är inget som det brukar.


Mina tankar

Birgitta har blivit en av mina absoluta favoriter, med sina tänkvärda romaner där hon lyckas fånga mig med sina målande miljöbeskrivningar och levande karaktärer. Läsupplevelser du inte ska missa. 

Alla tre böckerna hon skrivit är charmiga och underbara. Det är berättelser som bjuder på såväl  både hjärta och smärta, men även humor och med mycket glimten i ögat. Med härliga karaktärer och fina miljöer får jag en känsla av att vara med i berättelsen. 

Birgitta beskriver fint och med inlevelse om att våga släppa det gamla och göra det där man kanske drömt om att göra. 

Jag tror att många kan känna igen sig eller någon i sin omgivning i en eller flera av de olika karaktärernas personligheter och det ger en härlig aha upplevelse. 

Läs också de tidigare böckerna. De är fristående och bygger inte på varandra.
 
Så länge hjärtat kan slå och Ett liv i färg.

Tack Modernista och Birgitta för recex.

Författare:  Birgitta Gunnarsson 
Titel: På samma strand


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar