måndag 14 oktober 2024

Tillbaka till Hampstead - Eli Åhman Owetz


London, 1980. Pirrig av förväntan har Charlotte lämnat lilla Norrtälje för att bli au pair. Men drömmarna om en mysig familj, engelskstudier och det spännande Swinging London går i kras redan första veckan. Nitton år gammal och helt ensam i en främmande storstad hamnar hon i en omöjlig situation. Men så träffar hon Marie från Sundsvall. Och Cissi, punkaren från Småland. Och en kväll på puben The Holly Bush möter Charlotte en kille med blå arbetarjacka och glada ögon.

Fyrtio år senare får Charlotte ett arv och tar ett beslut. Hon ska resa tillbaka till London och tillbringa en höst i sitt älskade Hampstead. Kanske träffa några av människorna från förr? Vad hände med den fruktansvärda arbetsgivaren mrs Overton-Finch, Marie och med ... ja, Charlotte tänker faktiskt börja sökandet på The Holly Bush.



Man kan inte annat än hålla med  Liv Wentzel, BTJ-häftet som skriver så här:

"Karaktärsbygget är gediget och berättelsen har ett framåtdriv som gör det svårt att lägga boken ifrån sig. Betyg 4/5"
En bok som bjuder på så många olika känslor. Den här boken har alla de rätta feelgoodelementen som gör att jag skrattar, hummar igenkännande och jag sträckläser tills boksmällan slår till. Det sker samtidigt som jag läser sista meningen.

Du får en mysig, härlig och väldigt charmig bok. Här bjuds det på kärlek, problem och massor med förvecklingar. En bok som ger energi.
Eli skriver med ett lätt och trevligt språk där beskrivningar av både personer och miljöer görs på ett mycket trovärdigt sätt.
För mig måste en feelgoodbok bjuda på
  • intressanta karaktärer,
  • en historia som har ett innehåll
  • det ska finnas skratt 
  • det får gärna finnas problem, men inte för mycket 
  • inte för gullig men gärna lite lagom söt 
  • den ska ge mig lugn och välbehag 
Läs den här och du får allt det där och lite till. Det här är Elis absolut bästa bok

Författare: Eli Åhman Owetz
Titel: Tillbaka till Hampstead
Utgiven avHarperCollins
Ljudbok: Maria Lyckow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar