torsdag 17 oktober 2024

Den olycksaliga hattmakerskan - Jessica Bull




Jane Austen som privatdetektiv!

Hampshire, 1795. Den unga Jane hamnar mitt i en mordgåta när en kvinnas döda kropp hittas inlåst i ett linneskåp. Janes bror Georgy blir snabbt huvudmisstänkt när han blir påkommen med smycken som tillhört den avlidna.Polisen betraktar snart mordfallet som avslutat, men Jane kan inte släppa utredningen. Hon är säker på att Georgy är oskyldig och att det finns mer bakom mordet än vad man kan se. Den smarta och kvicka Jane fortsätter utredningen på egen hand och kommer snart mördaren på spåren.




Det här är första delen i Miss Austen utreder – historiska pusseldeckare som utspelar sig på den engelska landsbygden, med en av världens mest kända författare som privatdetektiv. Om du vill ha en mysdeckare i historisk miljö av högsta klass, då ska du välja Den olycksaliga hattmakerskan.

Man kan verkligen känna hur påläst författaren är om Jane Austen, och hennes gestaltning av Jane är underbar, precis som alla miljöbeskrivningar. Jag tänker att den här boken skulle kunna bli en riktigt härlig cosy crime-film à la Agatha Chris
tie.


Jag kan inte annat än instämma i det som Publishers Weekly skriver;

"Bulls Jane är en förtjusande detektiv, lika delar smart som impulsiv."

Titel: Den olycksaliga hattmakerskan
Författare: Jessica Bull
Ljudbok: Katharina Cohen
Förlag: Harper Collins






Ljudbok: Katharina Cohen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar