fredag 3 maj 2024

Tillbaka till Hemsjö - Maria WensundBodil har bestämt sig. Livet på ålderns höst är inte värt att leva, i alla fall inte när man varken har familj eller vänner kvar. Ja, hon har bästa vännen Bosse förstås, den trofasta labradoren som alltid finns vid hennes sida. Men även Bosse börjar bli till åren och när veterinären ger honom en dödsdom fattar Bodil ett beslut. De två ska få en sista, underbar sommar tillsammans på pensionat Hemsjö, platsen där Bodil växte upp och som hon trodde att hon lämnat bakom sig för gott. Att återse sitt barndomshem visar sig dock bli mer komplicerat än Bodil kunnat ana, och innan sommaren är över kommer livet ha tagit en minst sagt oväntad vändning.

Tillbaka till Hemsjö är en gripande, kärleksfull och bitvis humoristisk roman om att hitta hem, och om att det aldrig är för sent försonas med sitt förflutna.
En bok som kommer att stanna i mitt hjärta, en sådan där pärla man inte ska missa.
Allt från miljöer, gestaltning och hur karaktärerna interagerar med varandra är på topp. En mysig läsning i härliga miljöer, men som även har ett djup som även ibland är sorgligt och hjärtskärande. 

Den här berättelsen måste du uppleva, jag tror, att du liksom jag, kommer att charmas av Bodil, hennes hund Bosse., men även av resten av gänget i Hemsjö.


Titel: Tillbaka till Hemsjö 
Författare: Maria Wensund
Ljudbok: Anna -  Maria Käll
Förlag: Polaris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar