onsdag 15 maj 2024

Lipari - Emelie MårtenssonLaddat relationsdrama om en familj i sönderfall, drömmen om ett härligare liv och den svåra konsten att hitta sig själv.
Räcker en infinitypool, gassande sol, iskallt vitt vin och goda vänner för att hålla ångesten borta? Monika vill bara att allt ska vara bra och hoppas att vistelsen på den italienska ön ska lösa äktenskapsproblemen, moderskapsoron och fyrtioårskrisen.

Men redan på färjan dit inser hon att det är omöjligt. Hon och maken Piero bråkar och dottern Frida hamnar i kläm. Monika skymtar sin egen skörhet i henne och vet att hon borde vara starkare, bättre.
Samtidigt som vulkanen på grannön pyr ut sin svarta rök och värmen stiger, ökar längtan efter det som varit eller något nytt. Då kryper den riktiga katastrofen allt närmare.Lipari är en roman där författaren på ett skickligt sätt gestaltar karaktärerna på ett sätt som gör mig nyfiken och vill läsa mer. Det är en bok som bjuder på ett relationsdrama dels om att hitta sig själv, självförtroende och självkänsla ihop med makt inom relationen. 
En bok jag läst men tyvärr inte fastnade fullt ut för. Men som vanligt rekommenderar jag dig att läsa och bilda dig en uppfattning. 

Titel: Lipari  
Författare: Emelie Mårtensson 
Ljudbok: Charlotta Jonsson
Förlag: Forum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar