måndag 27 maj 2024

Simma i vinterskog - Åsa Hallengård

Det är inga stora saker Ann begär av livet, bara att sönerna skulle hälsa på i Sverige och föräldrahemmet i skogsbrynet någon enstaka gång. Ett besök från dem skulle bli ett avbrott i den grå vardagen som hemmafru. Medan hon sköter i stort sett allt går hennes make Kjell mest omkring och gör det han har lust med.
En sommarkväll när Ann och Kjell som vanligt dricker kaffe på altanen och blickar ut över Bjäre, störs fågelkvittret oväntat av hög musik. Den kommer från herrgården en bit bort där det unga paret från Stockholm har inflyttningsfest. Ann och Kjell skyndar dit då grannen Göran hotar med att stoppa oljudet med hjälp av sitt jaktgevär.
Efter den kvällen blir inget sig likt i den förut sömniga skånska idyllen. Nya relationer skapas och redan befintliga ändrar karaktär. Ann väcker liv i gamla intressen medan Kjell tar sig an ett uppdrag. Kanske är de lyckligare var och en för sig? Är deras äktenskap över eller finns det något kvar värt att kämpa för?
Simma i vinterskog är en feelgoodroman om vänskap, kärleken till den skånska landsbygden och att det aldrig är för sent att börja om. Helt enkelt en härlig bok om relationer, livskriser, simning, jakt och djup vänskap.
Jag gillar att Åsa lägger fokus på hur livet kan te sig när barnen flyttar hemifrån och den grå vardagen knackar på. Om hur lätt det kan vara att tappa bort sig själv och mod att ta tag i sina drömmar.
Jag hade lite svårt att komma in i handlingen, men då laddade jag ner boken och lyssnade i bilen, när jag pendlar till och från jobbet . Efter att lyssnat en timma eller två så var jag helt fast och fortsatte att läsa boken fysiskt. Jag lägger ifrån mig boken med ett leende på läpparna och en glad må bra känsla i kroppen.
"Miljön och karaktärerna är intressanta och det finns mycket värme och humor både i språket och de händelser som driver handlingen framåt." 

                                                                                                          Helene Ehriander, BTJ

Titel: Konservera kärlek och spröda drömmar
Författare:  Åsa Hallengård 
Ljudbok: Charlotta Åkerblom
Förlag: LB bokförlag

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar