torsdag 23 maj 2024

Råttlik - Kristina Emanuelsson

Eskilstuna 2024. Bilbränder och gängkriminalitet. Våldet och förstörelsen är bortom polisens kontroll. Kriminologen Nina Wang har hamnat i klinch med kåren efter att hennes bok om ett ouppklarat mord anklagar polisen för att vara delaktig. Hon har hamnat utanför alla sociala och yrkesmässiga sammanhang. Ingen vill längre ta i henne med tång. Förutom den okände mannen hon i hemlighet träffar ute i skogen på sina joggingturer. Han tillfredsställer både sitt eget och Ninas begär tills allt en mörk kväll går snett ute i löpspåret.

Nina dras in i en omöjlig situation och hon tar upp jakten på en gärningsman med mer makt än hon kan hantera. Barndomsvänner med trassliga familjeförhållanden och en bedragen hustru ger sig till känna samtidigt som Nina ska hålla en bitter poliskår på armlängds avstånd. Och vem är sjuk nog att placera halvruttna och lemlästade råttor där Nina minst förväntar sig det?

Eskilstuna har aldrig varit skitigare och mörkare. Den självständiga och egensinniga Nina Wang är en karaktär som är svårt att inte ta till hjärtat.

Råttlik är den första delen i en serie. Det är en psykologiskt rafflande och välskriven thriller som håller dig kvar i ett järngrepp sida efter sida. 
Tyvärr, enligt mig, så är inte bokens omslag lika snyggt som innehållet och det tog mig lång tid att välja boken ur min digra TBR hög. Jag hade definitivt inte köpt den och allstå var det tur att jag fick den som recex. 
Så jag säger bara läs den här och jag ser fram mot nästa del och hoppas på ett bättre omslag som lockar fler till läsning.

Hur tänker du kring bokomslag? 

Titel: Råttlik
Författare: Kristina Emanuelsson
Ljudbok: Gunilla Leining
Förlag: Wapi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar