måndag 22 april 2024

Segla på ett moln - Birgitta Bergin

NÄRA VÄNSKAP SÄTTS PÅ PROV

Ett telefonsamtal från Chanelle förändrar allt i Tones liv. Under hela uppväxten var de bästa vänner, men gled senare ifrån varandra.

Nu föreslår Chanelle helt plötsligt en segeltur tillsammans och för Tone låter det fantastiskt. Hennes man har lämnat henne, hennes trygga tillvaro har slagits i spillror och hon behöver lära sig att leva på nytt. Men det är först när seglatsen går mot sitt slut som hon får veta vad Chanelle egentligen är ute efter. Och Tone ställs inför ett livsavgörande val.
Segla på ett moln är Birgitta Bergins första roman i en trilogi om kvinnlig vänskap. Hennes berättelser älskas av de som vill beröras och känna igen sig i hur vi hanterar livet.Oj,oj,oj! Jösses vilken bra bok. Jag har gråtit och lidit men även skrattat och njutit av en varm berättelse om de två väninnorna, Tone och Chanell. Från första sidan har boken berört mig från lilltån och upp till sista hårstråt på mitt huvud

Vilken stark skildring Birgitta tar oss med på. Det är inte bara en seglats på vattnet, utan även en segeltur i människors inre och att hantera olika kriser i livet. En berättelse som belyser vänskap, både när den är som bäst, men även när den testar oss till det yttersta.

En mycket välskriven och tänkvärd relationsroman. En bok som kommer att stanna kvar inom mig länge. Den bästa jag läst av Birgitta hittills. 

Författare: Segla på ett moln 
Titel: Birgitta Bergin
Ljudbok: Anna - Maria Käll
Förlag: Piratförlaget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar