söndag 21 april 2024

Sista rollen - Lisa Christensen

Nikolaj Kalnins har ett mörkt förflutet i Sovjetunionen och lever sedan år tillbaka i exil på Seychellerna när en storm närmar sig ön Mahé. Strax innan ovädret drabbar ön läser han en till synes obetydlig notis i tidningen som väcker frågor. Är hans hemlighet ännu väl bevarad eller har det förflutna till sist hunnit ikapp honom? Psykologen Audrey befinner sig på Gotland för att läka sig själv efter ett turbulent år. En dag tar en amerikan vid namn Harold Montgomery in på samma Bed & Breakfast och vill bekänna sina synder för henne. Men kan hon hjälpa honom? Eller har han kommit till henne av en annan anledning? När han börjar tala om en man vid namn Nikolaj Kalnins blir hon misstänksam då hon upptäcker likheter med en fiktiv karaktär i en av böckerna som står i bokhyllan på Gotland.

Harold berättar att Nikolaj Kalnins dött i en storm, men är det verkligen så eller har Harold något med hans död att göra?
Sista rollen är en intrikat spionroman där kalla krigets skuggor sträcker sig in i vår tid. Det är den avslutande, fristående delen i en trilogi om rollspel och identitet.
Hur skicklig som helst knyter Lisa ihop säcken och jag känner en tomhet. En fantastisk serie är slut. 
Boken kryper verkligen in under skinnet och med ett djup, ett otroligt driv, rappa dialoger och med karaktärer som är spännande blir den här boken en riktig bladvändare.
Det finns twister och vändningar som är riktigt snygga och som lyfter boken. Jag har liksom lite pyspunka, för vad ska jag sätta tänderna i efter denna fullträff?


Instämmer med den här kommentaren om boken:
"Den här författaren är en galet skicklig stjärna när det gäller intriger, metafiktion i flera lager; jag ler ofta stort i läsningen av denna internationella thriller." Kapprakt
Rekommenderas varmt.

Författare: Lisa Christensen  
Titel: Sista Rollen
Ljudbok: Magnus Roosman
Utgiven avLbförlag

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar