måndag 22 april 2024

Törstdöden - Pernilla Ericson


   


Stämningen i Nynäshamn är spänd, det råder svår torka, böndernas skördar dör och brandkåren är hårt pressad. Polisutredare Lilly Hed, gravid i femte månaden, utreder en våldsam explosion i en familjebostad. Familjen i villan -- paret Västlund och deras sexåriga dotter Maja -- antas ha dött. Lilly är utmattad, hennes graviditet är allt annat än enkel och samtidigt är rättsprocessen mot hennes brutala ex inne i en avgörande fas. Men Lilly glömmer alla tankar på privatlivet när någon säger sig ha kidnappat Maja. Om inte kraven uppfylls ska flickan förvägras vatten -- och klockan tickar …

Törstdöden är en tät thriller där en skoningslös förövare agerar under radarn samtidigt som samhället lamslås av obarmhärtig torka.

                                                          

                Del 1 300 grader                   Del 2 Släcka liv

Det är den tredje boken i serien och för att hänga med på alla plan rekommenderar jag dig att läsa böckerna i rätt ordning.
Alla tre är fartfyllda thrillers, och som vanligt fixar Pernilla det här med bravur. Språket flyter på och de korta kapitlen ökar på drivet, och på ett snyggt sätt väver hon in kärlek, hat, och hämnd, men även massor av hopp. Med snygg gestaltning, intressanta karaktärer och trovärdiga miljöbeskrivningar bjuds du på en spännande resa från första till sista sidan.

”Törstdöden är en begåvad thriller där klockan tickar olycksbådande fort, för samhället och för barnet Maja." Aftonbladet
Titel: Törstdöden 
Författare:  Pernilla Ericson
Ljudbok: Gunilla Leining
Förlag: Romanus Selling


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar