onsdag 14 juni 2023

Udda fåglars Ö - Lucas Hermans

I romanen Udda fåglars ö behandlas temat sökande med lika delar humor och allvar.

Ett förlorat jobb, en kraschad relation, panikångest – Leo är klar med Stockholm och behöver en nystart. På Åland hoppas han kunna rusta upp sin döda mormors torp, hitta harmonin igen och skriva den där romanen. Hittills har han mest grämt sig över alla misslyckanden och svarat ’kanske’ på livets stora frågor.

Men Ålandstillvaron blir inte alls som i fantasin. Han störs av grannen Alfrida – en orkanvind till tant som älskar bastu, skvaller och gin – och blir snart också uppsökt av den stelbente adelsmannen Milton. Sakta sugs Leo in i mysteriet med sin mormors syster Lydia, som sägs ha drunknat som ung. Men är det verkligen sant?Efter en ganska trög start så växte boken och blev en riktig bladvändare. Jag gillar hur Lucas har byggt upp intrigen och spänningen i mysteriet med hans mormors systers försvinnande.
Karaktären Alfrida lyfter hela berättelsen och det är en gumma jag verkligen skulle vilja träffa och hänga med vid kaffebordet.

Boken är verkligen helt underbar i all sin enkelhet och jag vill verkligen rekommendera dig att läsa den i sommar.
Det är helt enkelt en vacker bok om livet i stort och smått, att våga utmana och hitta sig själv. En bok som kommer stanna kvar länge hos mig.

Titel: Udda fåglars Ö
Författare: Lucas Hermans
Förlag: Bazar
Ljudbok: Fred Forsell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar