onsdag 7 juni 2023

Vatten över huvudet - Frida GråsjöHanna, utarbetad advokat från Stockholm, har rest till Dalsland för att ta hand om sin morfar, slussvaktare vid 17:e slussen i Dalslands kanal. Ett par lugna veckor på landet kan göra henne gott. Harmonin hon hoppats på går dock om intet när hon inser att slussvaktarstugan blivit byns samlingslokal, där både föreningsfrågor och byskvaller avhandlas.

På den stora städdagen klättrar Hanna upp i sin gamla trädkoja för att komma undan de intensiva grannarna, och från sitt utkiksställe blir hon vittne till ett gräl. Hon ser något blänka till och hur Ulf, kommunalrådet, faller ner i slussfållan.

Alla utom Hanna är övertygade om att det var en olycka, även polisen. Desperat över att ingen lyssnar startar Hanna en egen utredning, och får med sig sin morfar i jakten på sanningen.

Undertryckta konflikter mellan grannarna kommer i dagen, och det finns ingen brist på misstänkta. Hanna blir mer och mer över­tygad om att en mördare går lös i Södra Strandvikens idyll.

Vatten över huvudet är första delen i mysdeckarserien Morden vid 17:e slussen.


En mycket trevlig och välskriven cosy crime med värme, humor och kärleksfulla blinkningar till både Agatha Christie och barndomens Kitty­böcker.

Vatten över huvudet är första delen i en serie mysdeckare som utspelar sig längs Dalslands kanal. Frida skriver om härliga karaktärer i mysiga miljöer och håller spänningen på topp ända in i kaklet. Snygg debut på feelgood crime himlen. Hoppas på många fler böcker i den här serien.
En bok som passar alla, även dig som inte gillar när det är för otäckt och blodigt. 

Författare: Frida Gråsjö 
Titel: Argbiggornas antikvariat 
Ljudbok: Katarina Ewerlöf
Förlag: Bokfabriken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar