onsdag 25 januari 2023

Syndoffer & Nattrov - Jeanette Bergenstav

Syndoffer 
Ingen har hört något. Ingen har sett något. Ändå har två personer blivit brutalt mördade i Torshammarskolans nyrenoverade bildsal. Utsänd av lokaltidningen råkar frilansjournalisten Jennifer Sundin kliva rakt in på brottsplatsen. Innan hon larmar tar hon närgångna bilder av de sargade kropparna. Snart inträffar ytterligare ett mord i ett stillsamt radhusområde i närheten. Finns det ett samband? Handlar det om ett våldsamt svartsjukedrama eller uppgörelser i den undre världen?

Fallen väcker den gamla kriminalreportern inom Jennifer. De 
innebär också en chans att tjäna snabba pengar och slippa tänka på sitt havererade privatliv. Hon är nyligen stelopererad och äter mer smärtstillande än hon borde. Hennes man har träffat en annan och lagt beslag på huset. Jennifer tvingas fly till sin pappas gamla båt vid Drömmarnas kaj, i Göteborg. Medan hon blir allt djupare indragen i mordgåtan kämpar hon för att vinna tillbaka sitt hem och sin älskade dotter.
Syndoffer är den första delen i spänningsserien om Jennifer Sundin.

Nattrov 

En ung man hittas naken mitt på vägen i vinternatten. Han är död.
Chocken i den lugna Göteborgsförorten är stor och journalisten Jennifer Sundin får i uppgift att rapportera. Hon gräver i den dödes förflutna och skräms av det meningslösa våld som breder ut sig bland unga.
När en kvinna försvinner efter en utekväll dras Jennifer in i fallet och hamnar oväntat i dramats absoluta mitt. Samarbetet med polisen blir komplicerat och spåren leder i flera riktningar. Någon ljuger, men vem?

Samtidigt försöker Jennifer få ihop sitt nya varannan vecka-liv och hantera den oro som sakta växer. Det blir svårare än någonsin när fallen hon skriver om tränger sig hela vägen in i hennes hem. Klockan tickar och insatsen är hög – liv eller död.Två spännande och välskrivna böcker som håller mig på halster hela vägen. De har bra driv, bra intriger och bjuder på karaktärer jag gillar.
Huvudpersonen är en orädd frilansjournalist, Jennifer Sundin, som nystar i det omöjliga.
Jennifer är en ganska trasig karaktär som kämpar med att försöka få ihop sitt liv på det personliga planet samtidigt som hon jobbar på med sin arbetssituation.
Jag tycker att Jeanettes styrka ligger på ett inkännande sätt beskriva ångest och obehag. Det riktigt kryper i hela mig när jag läser.
Två böcker med ett hisnade tempo från start till mål med ett antal oväntade vändningar och ett oväntat slut! Rekommenderas!

Läs ettan först för bästa behållning för bästa behållning.

Titel: Syndoffer & Nattrov
Författare: Jeanette Bergenstav
Förlag: Norstedts
Ljudbok: Sofia Berntson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar