torsdag 5 januari 2023

Kallbaderskan bland fjällen - Karin Härjegård

När Helena förbereder sin man Martins födelsedagsmiddag, får hon reda på att han under lång tid svikit och lurat henne. Världen rämnar och Helena flyr stan för Härjedalens fjäll, där hon får låna en liten röd timmerstuga av den egensinniga, pensionerade lärarinnan Sonja.

I ensamheten i stugan blir livet till en början ännu mörkare, trots sommarens ljusa nätter. En dag lyckas hon till slut ta sig ut på vandring, och då möter hon den unga och livsstarka Louise, som driver ett våffelbruk på fjället. De blir snabbt vänner, och Louise lyckas övertala Helena att bada kallt i fjällsjöar och långsamt hitta ny livsglädje.

Helena börjar arbeta i våffelstugan, och trivs oväntat bra. I hela sitt liv har hon drömt om att få arbeta med mat, och hoppet börjar spira i henne igen. Men Helena bär på ett mörker från barndomen, som hon måste överkomma för att bli hel.

Mina tankar

Kallbaderskan bland fjällen är en gripande feelgood-roman om sorg, kallbad och nya möjligheter, allt inbäddat i en storslagen fjällmiljö. Missa inte denna pärla som är första delen i en serie om livet kring ett våffelbruk i Tänndalen.

En bok att älska och helt klart värd priset som årets feelgood. Den har allt som jag vill ha i en feelgoodare, härliga karaktärer, underbara miljöer, familjehemligheter och framför allt värme.
Den är skriven med känsla och har både djup och charm som blandas upp
med sorg, hopp, glädje och vänskap på ett ödmjukt sätt. 
En bok om att hitta sig själv och att komma tillbaka till livet stärkt och hoppfull.
Feelgood rakt igenom på alla sätt! Högsta betyg från mig.

Jag har lyssnat och gillar Maries sätt att läsa. Hon gör det verkligen inkännande och proffsigt.

Titel: Kallbaderskan bland fjällen 
Författare: Karin Härjegård
Ljudbok: Marie Richardsson
Förlag: Printzförlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar