söndag 22 januari 2023

De modigas rike & Vågornas viskningar - Tamara McKinleyDe modigas rike
Den engelska överklassfamiljen Cadwallader har stort inflytande i den nya kolonin i Australien så när en av sönerna, den unge Edward, våldför sig på en tjänsteflicka undslipper han straff. Nu har Edward, tillsammans med sin fru Eloise och deras barn, flyttat tillbaka till Sydney. Men Edward är fortfarande lika våldsam och oberäknelig. Så dyker hans ärkefiende, affärsmannen George Collison, upp och det oerhörda sker –George och Eloise blir blixtförälskade!

Mandawuy är aborigin och när ett lågande hat till Edward Cadwallader. Han och hans mamma var de enda som överlevde massakern när Cadwallader och hans män stormade deras läger.
Andra delen i serien Landet bortom haven.

Vågornas viskningar 

Tre generationer kvinnor. Resan hem till Australien. Ett mörkt förflutet som kommer ikapp.
Det är 1905 och den till åren komna Christy ska äntligen resa från hemmet i Tasmanien till den vilda och vackra ön Skye där hon en gång föddes. Med sig har hon sin försiktiga dotter Anne och sitt älskade barnbarn Kathryn. Men ingen av dem känner till Christys förflutna - som är mörkare och mer komplicerat än de kunnat ana.

Väl på plats i Skye kommer såriga och svåra minnen upp till ytan, något som för alltid ska förändra de tre kvinnornas liv.


Mina tankar
Historiska romaner som har allt som behövs för att man ska känna sig med i berättelsen, ett bra driv och en intressant story. Härliga miljöbeskrivningar, intressanta karaktärer och en bra story som håller hela vägen. Det bjuds på familjehemligheter, spännande relationer och det finns hemligheter måste ta tag i som har skavt länge.Titel: Vågornas viskningar &  De modiga rike
Författare: Tamara McKinley
Ljudbok: Gunilla Leining / 
Louise Raeder


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar