fredag 23 augusti 2024

Långfredagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

ETT ISANDE KAMMARSPEL

En direktsänd talkshow som förvandlas till ett hotfullt gisslandrama. Succéduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt är tillbaka med Långfredagen, som utspelar sig i en låst tv-studio under sju intensiva timmar.

Det är långfredag och säsongspremiär för talkshowen Frida-y. Strålkastarljuset fyller scenen, publiken sitter tyst av förväntan. Ute i kulisserna väntar en kontroversiell gäst som Frida von Engen har bjudit in för att säkra tittarsiffrorna under kvällens comeback.

Mitt i livesändningen framträder en maskerad gestalt ur skuggorna. Under huvtröjan döljer sig en bombväst. Det råder ingen tvekan om att hotet är äkta: "Om ni avbryter sändningen dör alla."



Jag hade oerhört stora förväntningar på den här boken. Levde den upp till dem? Ärligt sagt så blev jag lite besviken. Jag vet inte vad som skavde men den tog inte tag i mig. Kanske det var för att jag inte läst den tidigare boken i serien eller så var jag inte riktigt på humör. Allt blev bara för mycket.
Men gillar du spänning med tempo typ tv-serien 24 så är det här absolut en bok för dig.

Titel: Långfredagen
Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt
Förlag: Bookmark
Ljudbok: Gunilla Leining

torsdag 22 augusti 2024

Dödens hand - Ljungdahl & Jinghede


 Försvinnandet av en miljonärshustru engagerar medierna, samtidigt som ett brutalt mord i en trappuppgång landar hos spanaren Nikki Kahn och hennes kollegor på Grova brott. Själva mordet har bevittnats av en granne genom ett dörrtitthål och offret visar sig sakna fyra fingrar. När miljonärshustrun påträffas död, och även hon med kapade fingrar, måste utredarna hitta sambandet mellan de två brotten. Misstankarna att det rör sig om en seriemördare gör att jakten blir en kamp mot tiden, på liv och död.


Så har ska en del två vara. Den håller samma klass som del ett, "Någon måste dö".
Det här är en bok som kör igång på första sidan för att sedan hålla samma tempo hela vägen in i kaklet.
Miljöer och karaktärer känns trovärdiga och man kan verkligen känna att båda författarna har jobbat/jobbar som poliser. Jag har både läst och lyssnat vilket jag ofta gör med böcker. Jag tycker det ger mig olika dimensioner på berättelsen. 
Gillar du trovärdiga deckare, då är det här serien för dig. Men du! Läs del ett först, "Någon måste dö".

Titel: Dödens hand
Författare:  Anna Jinghede & Lena Ljungdahl
Ljudbok: Eva Röse
Förlag: Bookmark

tisdag 20 augusti 2024

När blåklinten blommar - Amanda Hellberg


Våren är i full blom när Nadja och hennes tre närmaste vänner träffas för middag, vin och lite boksnack. Men Nadja är inte sig själv, hon står inför sitt livs svåraste val: Måste hon släppa sin stora kärlek Gustav? Dessutom känner hon sig iakttagen och obehaget växer. Vem vill henne illa, och varför? Hjärtesorgen gör att hon tappar fokus på den hotfulla närvaron – något som kan komma att kosta Nadja allt. Samtidigt kämpar Anna, Kim och Helena med sina egna utmaningar. Kommer deras vänskap att överleva alla prövningar? Vad är värt att strida för, och när blir priset för lyckan för högt?

När blåklinten blommar är andra delen i Amanda Hellbergs populära romance-serie Silverfallen där Nora Roberts möter Desperate Housewives – i Skövde.



Den här serien är verkligen mysig och lättläst och man fastnar snabbt och jag sträckläste den.
Här finns kärlek, vänskap tillsammans med hot och hemligheter. Amanda har fått till ett gäng härliga karaktärer som jag följer med stort intresse. De finns alltid där och respekterar , lyssnar och ser till att alla mår bra. 
Det är en bra balans mellan dramatik, kärlek och spänning. Det gillar jag.

Jag rekommenderar att man läser första boken, ”Rosengömman”, innan denna. För jag är övertygad att man kommer gilla ”När blåklinten blommar” ännu mer. då den bygger del ett.

Och omslaget... säger bara WOW!

Titel: När blåklinten blommar
Författare:  Amanda Hellberg
Förlag: Lovereads
Ljudbok: Julia Dufvenius

Korpen - Lina Bengtsdotter


En vårnatt hittas en nybliven ung mamma ihjälskjuten i sin lyxvilla i Djursholm. Kriminalinspektör Sakka Pienni och resten av teamet på Regionala utredningsenheten i Stockholm får mordfallet på sitt bord. En intensiv utredning drar i gång, som blottlägger familjehemligheter, lögner och opålitliga alibin.

I takt med att fallet växer och kräver fler offer plågas Sakka av barndomsminnen från mörkerlandet i norr. Samtidigt gör hon allt för att dölja den hemlighet som kan ödelägga såväl hennes privatliv som yrkeskarriär. Snart är Sakkas största rädsla inte bara att förlora mördaren ur sikte, utan något som är ännu värre: att förlora sig själv.





Korpen är den första boken i serien om kriminalinspektör Sakka Pienni. Lina Bengtsdotter väver på ett sömlöst sätt samman kontrasterande miljöer som berör psykisk ohälsa, barndomstrauma, tystnadskultur och klass.
Sakka är en tjej som jag omedelbart tar till mig. En tjej, som trots att hon dras med psykiska ohälsa har enormt mycket skinn på näsan.  
Du får en välskriven och lättläst bok som man sugs in i direkt. Kapitlen är lagom länga vilket gör att jag fastnar och sträckläser den. Gestaltning av karaktärerna samt miljöbeskrivningarna var riktigt bra. 

Det här är spänning när den är som bäst. LÄS!

Titel: Korpen 
Författare: Lina Bengtsdotter
Förlag: Bookmarkförlag
Ljudbok: Lo Kauppi

Sångfågeln - Anki Edwinsson


En tonårstjej kidnappas, en skjutning sker på Umeå busstation, och en småbarnspappa hittas mördad. Trycket är högt på Charlotte von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen. Brotten verkar hänga ihop, men frågetecknen är till en början fler än ledtrådarna. Mamman till tonåringen vill desperat hitta sin dotter, men vägrar dela med sig av viktig information. Vem är egentligen flickans pappa? Samtidigt tycks en ny kriminell aktör vinna mark i staden. Kommer ett gängkrig att bryta ut?


Per balanserar utredningarna med sin vardag som hockeypappa, men känner sig missnöjd med sitt familjeliv. Charlotte försöker i sin tur hitta fotfästet igen efter en stor tragedi. Men när hon får besök av en person ur sitt förflutna vänds allting upp och ner.



Sångfågeln är den tredje fristående delen i Anki Edvinssons pulshöjande bladvändarserie om utredarna Per Berg och Charlotte von Klint. Som vanligt bjuds vi på en skoningslöst spännande och dramatisk resa och spänningen håller i sig genom hela boken.

Edvinsson är en sådan där författare som lyckas med konsten att skriva med såväl en intrig som håller, samtidigt som texten och sidorna bara flyter på och vips så står man där med boksmälla delux. Frågan blir då hur man ska kunna läsa en annan bok och när kommer nästa?

Det här är serien du ska läsa om du som jag gillar böcker med tät intrig och som håller dig på helspänn hela vägen.


Del 1 Snöängeln
Del 2 Sjöjunfrun

Titel: Sångfågeln 
Författare: 
Anki Edwinsson
Förlag: 
Ljudbok: Maria Lyckow

De levande och de andra - Hannes Dükler

 

Den store skulptören Paul Thydeus är spårlöst försvunnen från sin ö, troligtvis drunknad. Sommaren 1991, ett år efter försvinnandet, reser hans son och sondotter ut till ön för att göra upp om arvet med resten av släkten. Men platsen visar sig ruva på hemligheter. En känsla uppstår av att de inte är ensamma på ön. Något rör sig ute i terrängen, verkar iaktta dem. Som de besynnerliga ljudinspelningar Paul lämnat efter sig, röster som sägs komma från en annan dimension.

Det ryktas att den som vistas där kan få sitt stora genombrott. Men är öns välsignelse i själva verket en förbannelse? Är det övernaturliga krafter i görningen eller finns det en högst naturlig förklaring till rösterna och spåren?




Hannes Dükler har skrivit en gastkramande historia om vad som kan hända när släktingar i kamp om ett dyrbart arv blir isolerade på en skärgårdsö.

Det här är hans debutroman, en psykologisk thriller som är riktigt kuslig. Du får svek, svartsjuka och familjerivalitet. Dessutom bjuds det på massor av diverse känslor som blossar upp och kusliga detaljer för att skapa stämning. Och allt detta förpackas i en snygg gestaltad skärgårdsmiljö. En riktig bladvändare.

Titel: De levande och de andra
Författare: Hannes Dükler
Förlag: Piratförlaget
Ljudbok: Kristofer Kamiyasu

fredag 16 augusti 2024

Dagar vid havet - Sarah Morgan


På en plats som gjord för lyckliga slut kan kanske även ett brustet hjärta bli helt igen?

När den vackra kvinnan presenterar sig som Jenna, öns nya sjuksköterska, vet Ryan inte riktigt vad han ska tro. Inte nog med att han har svårt att slita blicken från henne, hon väcker dessutom något inom honom … något som han inte känt på länge.

Jenna har flytt livet i London och tagit med sig dottern Lexi till den avlägsna lilla ön i norra Skottland. En bitter skilsmässa har fått henne att tvivla på det mesta, och för första gången någonsin måste hon klara sig helt på egen hand. Kärlek har ingen plats i livet, bestämmer hon.

Tur att hjärtat sällan lyssnar på förnuftet ...



Jag som brukar älska Sarahs böcker blev för första gången besviken. Den här boken var svår att komma in i. Innehållet var lite väl tunt och ganska tamt. Visst finns det mysiga karaktärer och miljöer med storyn ... tyvärr inget som jag tyckte speciell mycket om.

Men som vanligt när det handlar om upplevelser så kanske du kommer att älska den här boken. Gör ett försök vet jag!

Titel: Dagar vid havet
Författare:
 Sarah Morgan
Förlag: Harper Collins
Ljudbok: Emma Vinge

Ambassadören på Portland place & Änkan vid Moulin Rouge - Denize Karabuda

                     


Del 1 - Ambassadören på Portland place

Som nyutnämnd svensk ambassadör i London har William Fogelström nått en höjdpunkt i karriären. Men just när han ska börja njuta frukterna av många års hårt arbete överraskar hans fru Louise honom med att vilja satsa på sitt eget toppjobb i Stockholm.

Constance Miller är framgångsrik författare som har levt ett intensivt liv tillsammans med maken Howard. Men nuförtiden genomsyras deras lilla townhouse i Notting Hill mest av bitterhet eftersom hennes man har svårt att acceptera den sjukdom som fjättrar honom vid hemmet.

När den karismatiska och filterlösa Constance utses till årets Nobelpristagare i litteratur måste den känslohämmade tjänstemannen William åka dit och gratulera henne personligen. Det blir startskottet för en oväntad och förblindande kärlekshistoria.

Del 2 - Änkan vid Moulin Rouge

Då jag inte vill spoila så kommer jag inte lägga upp handlingen på del 2 eftersom den är en fortsättning av del 1.


Vill du skratta? Då är det här verkligen två helt underbara böcker för dig. 
Du får en helt galen brittisk nobelpristagare Constance Miller, som man bara älskar. Det tillsammans med den konstant ätande svenska ambassadören William Fogelström, gör att det inte kan bli annat än skruvat?
Lägg därtill dit härliga miljöer, fint mejslade karaktärer och en del kärlek och passion, så får du de här två böckerna.
Jag har lyssnat på första boken och båda är författarupplästa och det på ett strålande sätt!


Titel: 
Ambassadören på Portland place & Änkan vid Moulin Rouge 
Författare: Denize Karabuda
Förlag:  Bazar
Ljudbok: Denize Karabuda

En tid för allt - Malin Letser


"Det är bättre att vara bakis än bitter", skriver Lovisa med en kajalpenna på badrumsspegeln. Sommaren har kommit till Stockholm och den heta luften sjuder av längtan. Alla verkar lyckliga och förväntansfulla, utom Lovisa. Under hela sitt äktenskap har hon gjort allt för att bevara lusten och skapa det trygga familjeliv hon alltid längtat efter. Hon hade allt under kontroll tills hennes man kastade om tillvaron.

Lovisa flyttar in i en andrahandslägenhet på Södermalm tillsammans med den nyskilda tonårsmamman Jennie. En trappa upp i samma hus bor Alexandra, ensam med sin nyfödda bebis vars. När hennes nyinflyttade grannar spelar så hög musik att väggarna vibrerar, ser hon inget annat alternativ än att gå ner och ringa på. Trots sina olika bakgrunder finner de tre kvinnorna tröst hos varandra. Badrumsspegeln fylls med nya citat och nätterna är unga. Det blir en sommar av nyfunnen vänskap, lögner och svartsjuka som ingen av dem kommer att glömma.


En tid för allt är en roman om passion, relationer och uppbrott och en längtan efter någonting mer. Den är lättläst, har ett bra driv och den bjuder på både humor som svärta. De tre tjejerna som mer eller mindre tvingas att umgås med varandra, är vardagsnära och kan personifiera många av oss här ute i det verkliga livet. De delar vardagsrealism med varandra och det kan var allt från otrogna män till nätdejting. Jag har gillat alla tre böcker Malin har skrivit och jag tycker att hon bara blir bättre och bättre.  

Missa inte tidigare böcker av Malin

Titel: En tid för allt
Författare: Malin Letser
Ljudbok: Linda Santiago
Förlag:  LB 

tisdag 13 augusti 2024

En hemlighet för mycket - Jenny Fagerlund

När Annas sambo, Fred, dör inser hon att deras liv tillsammans var baserat på en lögn. Den stora våningen på Strandvägen är belånad till max, likaså bilarna och alla fastigheter utomlands. Dessutom har Fred tagit Annas besparingar och hon står både barskrapad och utan hem.

Efter att ha rasat ner på botten får Anna veta att det finns en lokal hon kan bo i. Den är sliten och den tidigare hyresgästen, ett hunddagis, har lämnat den i all hast men Anna har inget val utan försöker anpassa sig efter den nya situationen.

Hon lär känna flera av grannarna och börjar ta hand om tre hundar som får hennes dagar att bli mindre ensamma. Men trots att Anna försöker starta om på nytt är det omöjligt när flera saker inträffar som gör att hon en gång för alla måste ta itu med sitt förflutna och det liv hon levt med Fred. Snart inser hon också att Fred inte var den enda med hemligheter ... 
Är det så att det faktiskt finns en hemlighet för mycket?


Det här är första delen i nya serien Gärdetböckerna. En härlig feelgood som är en perfekt läsning när man vill ha mycket hemligheter och svek som är uppblandat med hundar och kärlek. Överlag en riktigt bra bok som är lättsmält, underhållande och välskriven.
Ingen av Jennys böcker har gjort mig besviken och hon är duktig på att mejsla fram härliga karaktärer och måla upp miljöerna på ett sätt som gör att man lätt får bilder i huvudet.

Titel: En hemlighet för mycket 
Författare: Jenny Fagerlund
Ljudbok: Gunilla Leining
Förlag: Bookmark

torsdag 8 augusti 2024

Den första gång jag såg dig - Anna Lönnqvist

Fiolspelandet är det viktigaste i Miras liv. Hon övar varje ledig stund för att nå sin stora dröm. Det är det enda som får henne att slippa tänka på hur allt förändrats efter hennes mammas död.

William är sonen i den kända läkarfamiljen i Luleå och spelar hockey på elitnivå. Medan Mira går ensam är han ständigt omgiven av kompisar. På ytan kunde deras liv inte vara mer olika. När deras vägar oväntat korsas inser Mira att William inte riktigt är den hon trodde. Men ju närmare de kommer varandra desto mer oviss blir tillvaron. Och innan Mira vet ordet av har hon riskerat allt det hon drömt om.

Fjorton år senare har Mira gått vidare i livet. Hon jobbar som violinist i Stockholm och är vikarie i förstaviolinstämman i Sveriges Radios Symfoniorkester. Hon dejtar Alessandro, en italiensk stjärnviolinist, och livet känns närapå perfekt. Men samtidigt som en en åtråvärd fast anställning i förstastämman plötsligt finns inom räckhåll hotas allt än en gång att förändras. När hon stöter på William igen tvingas hon konfronteras med händelser och minnen hon sedan länge försökt att förtränga.

Mina känslor och tankar om den här boken är lite tudelade. Som vanligt fångar Anna mig med sitt finstämda språk, härliga miljöer tillsammans med fin gestaltning, men ändå är det något som skaver och som får mig att inte fastna fullt ut. Kan det måhända vara att jag tycker det blir väldigt mycket fokus på fioler, och i och för sig är väl inte det något fel men jag tappar fokus och zoomar ut.
Nu vet ju du som följer mig, att jag som vanligt anser att du ska läsa boken och själv få bilda dig en uppfattning. Det är som alltid, alla kan inte tokälska allt och det här är en fin feelgood.


Titel: Den första gång jag såg dig
Författare: Anna Lönnqvist
Förlag: Norstedtsförlag
Ljudbok: Sofia Berntsson

onsdag 7 augusti 2024

Blödande hjärtan - Elly Griffiths





Kriminalaren Cassie Fitzgerald har en fruktansvärd hemlighet som hon gjort allt för att förtränga: en hemlighet som involverar en klasskamrats död under skoltiden.
Trettio år senare är Cassie lyckligt gift och älskar sitt jobb på polisen. Men så övertalas hon av sin man att gå på en skolträff där hon återser sina gamla klasskamrater från väl ansedda Manor Park - och innan festen är slut hittas en av deltagarna, Garfield Rice, högprofilerad riksdagsman för Torypartiet, död på toaletten.
Man misstänker en drogöverdos, och utredningen som leds av Cassies chef Harbinder Kaur följs av alla tidningar. Men Cassie kan inte komma ifrån känslan att någon av hennes gamla klasskamrater kan vara skyldiga.



Det här är tredje boken om Harbinder Kaur. En serie som jag gillar mer och mer för varje bok. Du får en spännande och välskrivna deckare som har allt från otrohet och ond bråd död, till kärlek och familjehemligheter. 
Det blir att pussla och fundera ända in till slutet som överraskade mig. Fast jag gillar Ellys böcker om Ruth och hennes kompisar bättre.

Titel: Blödande hjärtan
Författare: 
Elly Griffiths
Förlag: Modernista
Ljudbok: Angela Kovacs

tisdag 6 augusti 2024

Kärlekens bakgata - Anna Laestadius Larsson


Stockholm 1897.
De prostituerade kvinnorna är många och deras tillvaro är fasansfull. Inte bara lever de under hårda regler och ständig tillsyn av polis och myndigheter, det härjar även en mördare vid stadens bordeller.

Den unga överklasskvinnan Ellen Bergman har inte fått någon tjänst efter juridikstudierna. I stället startar hon på egen hand Damernas juridikbyrå. Men verksamheten går minst sagt trögt.

Hennes vägar korsas med ligaflickan Rakel. Det udda paret får plötsligt möjlighet att hjälpa varandra när Ellen motvilligt dras in i den undre världen, styrd av bordellvärdinnor, våldsamma maktmän och korrupta poliser.



Kärlekens bakgata är Anna Laestadius Larssons första historiska kriminalroman, den första delen i serien om Damernas juridikbyrå.
Anna Laestadius Larsson brinner för kvinnors rättigheter såväl i historien som i samtiden. Hon har tidigare skrivit historiska romaner och en populärhistorisk bok om de första feministerna.

Det här är en bok som är svår att lägga ifrån sig om man väl börjat. Därför kan det vara bra att ha gott om tid när man slår upp pärmarna. Anna är en mästare på att trollbinda, gestalta och framförallt få mig att känna miljöerna och dofterna hon berättar om. 
Den här boken vill jag se som film!

Bibliotekstjänst skriver
 Detta är hennes första historiska kriminalroman, och det är tydligt att hon behärskar även denna genre. Karaktärsbygget är lika gediget som intrigen. Språket har ett stråk av ålderdomlighet, vilket ger texten en autentisk stil utan att den blir svårläst. ... Samtidigt vävs alla karaktärstrådar skickligt samman till en engagerande berättelse om kvinnlig kamp, klass och vänskap.                              Betyg: 4, Mycket bra, 
Titel: Kärlekens bakgata - Anna Laestadius Larsson
Författare: Anna Laestadius Larsson
Förlag:
Piratförlaget
Ljudbok:
Angela Kovacs

måndag 5 augusti 2024

När Stjärnorna står rätt - Caroline Twamley


Irland 1959. Den unga Judy växer upp i ett fattigt Irland. När hon träffar Tom som arbetar på det närbelägna slottet Shannon River Castle blir hon blixtförälskad och med ens känns framtiden självklar. Men hennes föräldrar är inte lika positivt inställda till den spirande kärleken. För att skilja de unga åt skickar Judys föräldrar henne till London, förkrossad befinner hon sig snart i en tillvaro som är en helt annan än den hon drömt om.

Nutid. När svenska Hanna kommer till Shannon River Castle för att arbeta med första klassens hopphästar inleder hon ett helt nytt kapitel i sitt liv. Hon har lämnat kontorsarbetet och dyra vanor för hårt fysiskt arbete som måste utföras oavsett väder. Men både kroppen och självförtroendet sviktar. På slottet träffar hon den ålderstigne Tom som har levt hela sitt liv på egendomen. En dag avslöjar han varför han aldrig gift sig och bildat familj. Hanna bestämmer sig då för att försöka spåra upp den ungdomskärlek som Tom aldrig har glömt.

När stjärnorna står rätt är första delen i serien Slottets hemligheter. Det är en berörande roman om familjehemligheter och lögner, men också om odödlig kärlek och vänskap som övervinner allt.

Jag måste ärligt erkänna att jag hade problem med att ta mig in i boken. Kanske det berodde på att jag inte är någon hästtjej och tyckte att det blev för stort fokus just på hästar. Men jag försökte sålla bort hästsnacket och konserterade mig istället på själva berättelsen och då blev det ett WOW!
Ibland blir berättelsen så grym, så smärtsam, men samtidigt ger den mig hopp. Jag kan inte bärga mig att få veta hur det ska gå för Tom. Det var tur att jag hade semester, för det blev sträckläsning.

De parallella berättelserna synkade riktigt fint och jag älskar hur Caroline gestaltar och beskriver miljöer. Hon får mig att vilja veta mer om slottets hemligheter, och visst finns den där obligatoriska cliffhangern inför nästa del.
 
Titel: När Stjärnorna står rätt 
Författare: Caroline Twamley
Förlag:
Historiska media
Ljudbok: Philoméne Grandin

lördag 3 augusti 2024

Livet som aldrig var mitt - Nikola Scott

Det är tidigt 1950-tal i London och tjugotreåriga Isobel studerar till läkare. På det mansdominerade sjukhuset kämpar hon dagligen för att hålla huvudet högt trots att hon som kvinna behandlas illa av både överläkare och studenter. Dessutom bär hon på en ödesdiger hemlighet – hon är inte den hon utger sig för att vara. En gång hette hon Agnes, arbetade som hembiträde och var bästa vän med Isobel.

När Isobel tre år tidigare omkom i en olycka var hennes sista önskan att Agnes skulle ta hennes plats på läkarutbildningen. Det som i stunden såg ut som en möjlighet har med tiden utvecklats till ett dubbelliv som blir allt svårare att leva. Om sanningen avslöjas riskerar Isobel att förlora sin karriär, sina vänner och den spirande kärlek som hon aldrig tidigare vågat hoppas på.
Det är svårt för kärlek och lycka att få fäste i en värld av lögner, men har hon modet att berätta sanningen, oavsett konsekvenserna?


Livet som aldrig var mitt är ytterligare en bok att älska av Nicola Scott. Det är en fängslande och spännande berättelse om hemligheter, kärlek och skuld. En fin historisk roman om livets orättvisor, hemligheter och klasskillnader men som även inger hopp tillsammans med vänskap och kärlek. 
Den är stark och tänkvärd och som dessutom är svår att lägga ifrån sig. 
Det här är en roman som berör och som kommer att vara kvar i mina tankar under en lång tid. Läs eller lyssna. Isabella Moreau läser otroligt bra.
Det här var en roman helt i min smak och jag hoppas det snart dyker upp en ny av författaren. 

Mitt omdöme: En fängslande och varm historia med livsöden som berör. Den är briljant, den har allt, kärlek, hat och spänning. Bok du inte släpper förrän du har läst sista sidan.

Titel: Livet som aldrig var mitt
Författare: 
Nikola Scott
Ljudbok: Isabella Moreau
Förlag: Historiska media