tisdag 13 februari 2024

Glashjärtan - Colleen Hoover


Det enda Beyah Grims föräldrar gav henne var livet och ett hemskt efternamn. Allt hon åstadkommit har hon sig själv att tacka för. Men bara två månader innan hennes liv ska börja på riktigt inträffar ett dödsfall som förändrar allt. Beyah tvingas tillbringa sommaren på en halvö i Texas med sin pappa som hon knappt känner. Planen är att hålla låg profil, men den går om intet när hon träffar sin nya granne, Samson.

De kommer från väldigt olika bakgrunder, men en sak har de gemensamt: de dras till det som är sorgligt, vilket även innebär att de dras till varandra. De är dock överens om att deras romans inte ska bli mer än en semesterflirt.

Det Beyah inte inser är att en undervattensström är på väg, och att den kommer att dra med sig hennes hjärta ut i havet.Glashjärta är en bok som inte fångade mig från första sidan, men jag är glad att jag gav den en chans för det är nog den bästa jag läst av författaren.

En roman som innehåller det mesta. Du får allt från kärlek, lycka och hemligheter till 
svek, frustration och sorg.
Det är en bok som berörde mig mycket och som jag fortfarande tänker på efter jag läst klart den. Det anser jag vara en riktigt bra bok. 
Jag tror att den här lätt kommer att platsa på min årslista över lästa böcker.

Glashjärtan är den fjärde boken av Colleen Hoover som kommit ut i Sverige och jag rekomenderar dig att läsa eller lyssna på den.

Titel: Glashjärta
Författare: Colleen Hoover
Ljudbok: Julia Dufvenius 
Förlag: Modernistaförlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar