lördag 26 augusti 2023

Ett lyckligare slut - Johanna Schreiber


Daniel Fastman är förlagsbranschens mest eftertraktade singel. Nu står han på toppen av sin karriär och är äntligen redo att stadga sig. Men ett livsförändrande besked får honom att tappa fotfästet totalt.

Karin Ekman har ägnat halva livet åt att förtränga allt hon förlorat: sin frihet, sina föräldrar och sitt livs kärlek. När yttre omständigheter tvingar tillbaka mannen hon försökt hålla ifrån sig under alla år, rämnar fasaden hon så länge lyckats gömma sig bakom.

Trots att Daniel och Karin jobbar sida vid sida har de aldrig pratat om något annat än siffror, Excel-ark och mötestider. Men när Schantz förlags framtid hotas av såväl röda siffror som giriga delägare tvingas de samarbeta för att säkra både sin egen och kollegernas framtid. Kommer de kunna hjälpa varandra att skapa ett lyckligt slut både för sig själva – och för Schantz förlag?


Ett lyckligare slut är den tredje och avslutande delen i serien om Schantz förlag. Precis som de tidigare delarna tar den avslutande boken upp det högaktuella ämnet psykisk ohälsa bland vuxna genom att kombinera kärlek, humor och svärta med unika inblickar i förlagsbranschen.

Mina tankar

Den här serien om bokförlaget Schantz är härliga feelgoodare, de är mysiga, charmiga och med de bjuder även på en del djupare reflektioner såväl inom arbetet på förlaget, men även fina personskildringar kring  karaktärernas privatliv.

De handlar om karriärer och olika typer av relationer men även skilsmässa, kärlek och förluster.
Sammantaget får du en härlig blandning av allt man kan önska sig i feelgoodgenren, allt som ger dynamik och skratt, men även eftertänksamhet.

Rekommenderas varmt.

Titel: Ett lyckligare slut
Författare: Johanna Schreiber
Ljudbok:  Viktoria Flodström
FörlagNorstedts 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar