söndag 12 november 2023

Stormberget - Liza Marklund

Om våld och längtan, hemligheter och mord.
Mitt under midsommarfirandet i Stenträsk flyter en kropp upp ur Kallmyren. Man utgår från att det är Wiking Stormbergs drunknade hustru som äntligen har hittas.

Men Wiking vet, av uppenbara skäl, att så inte är fallet.
Och människan i myren visar sig vara en man, och han har inte drunknat. Hans kropp har varit fäst mot myrens botten med en påle genom hjärtat, likt en vampyr.

För Wiking innebär fyndet en svindlade resa bakåt i hans egen familjehistoria. Till slut vet han inte vad som är sanning och vad som är lögn, vem som egentligen är vad eller vem han själv är.

Stormberget är en spännande och engagerande släktkrönika. Det är den tredje och avslutande delen i serien om Stenträsk i Norrbottens skogsland.


En spännande trilogi som omger sig med intressanta personer. Intrigen och spänningen är det inget fel på men något skaver för mig och jag får ingen wowkänsla.
Jag vet att många har tokhyllat den här serien så jag föreslår att du tar och bildar dig en egen uppfattning.

Btj skriver så här om boken, så smaken är verkligen tu delad i detta fall.
Liza Marklund kan konsten att skriva kriminalromaner ... Jag vill tro att ingen kommer bli besviken på hennes nya bok. Det är ett nöje att läsa en så välskriven och välresearchad bok. Helhetsbetyg 5, Briljant BTJ
 
Titel: Stormberget
Författare: Liza Marklund
Förlag: Piratförlaget
Ljudbok: Lo Kauppi 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar