söndag 2 juni 2024

Ön bortom dimman & Ön under dimman - Veronika Almer


                 

Del 1
Året är 1822 och livet är tufft på Marstrand. Sillen har försvunnit, och många har lämnat för att söka sin lycka någon annanstans. Men inte familjen Westerberg. De har fiskat på Marstrand i generationer och nu har Oscar tagit över stafettpinnen från sin far. Men fadern blir allt annat än glad när han får höra att Oscar sålt sillmagasinen till några främlingar.

Margareta Högman har precis anlänt till Marstrand tillsammans med sin far, Ture. Och det är just affärsmannen Ture som köpt upp de gamla sillmagasinen – planen är att förvandla dem till ett storslaget kurhotell, som ska locka folk till ön bortom dimman.

De två rivaliserande släkterna har egentligen samma mål men är som förblindade av det desperata läget som råder på ön. Och mitt i allt elände så börjar kärleken spira. Margaretas och Oscars relation är hoppet och framtidstron som alla så väl behöver, men kommer de våga satsa allt?

Ön bortom dimman är den första delen i Kurorten Marstrand, en romantisk och historisk serie om en mytomspunnen ö i det karga kustbandet.


Del 2
Ön under månskenet är den andra delen i Veronica Almers varma och spännande historiska serie, full av kärlek och salta bad.
Den här delen tänker jag inte skriva handlingen om, då jag inte vill spoila första delen.

Författaren lyckas måla upp livet på ön och hur det var 1822. Det känns ibland som om man själv förs tillbaka till 1822 och hänger med karaktärerna på ön. Veronika bakar in en del samhällsskildringar som  ger berättelsen ett djup. Tillsammans med rivalitet och spirande kärlek tar den här boken med oss på en resa som jag gillar.

Ön bortom dimman är en varm historia om familj, vänskap och kärlek under bistra tider. Att våga släppa det förflutna och tro på framtiden. 
Boken är stark från början till slut och har ett språk som är enkelt och lättläst, vilket gör att det svårt att lägga ifrån sig boken. Berättelsen innehåller starka familjeband, misstänksamhet, vänlighet, kämparanda och kärlek.

Jag har lyssnat på del ett och läst del två och jag kan rekommendera både och.

Titel: Ön bortom dimman & Ön under dimman 
Författare: Veronika Almer
Ljudbok: Katharina Cohen
Förlag: Printzpublishing

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar