Sidor

torsdag 28 november 2019

Draken lyfter i motvind - Frida Moisto


Frida har gjort det igen. Den här boken är bra, riktigt bra till och med! Handlingen ger läsaren mycket spänning och dessutom erbjuds många oväntade vändningar och det är rent omöjligt att klura ut exakt hur det hela ska sluta. Det kallar jag en bra thriller. Katt och råtta ända till slutet.

Huvudpersonen heter Lisa Engströms hon är kriminalkommissarie, hon är en kvinna som är lite som en pitbullterrier, hon viker inte undan för något, dessutom är hon duktig på retar gallfeber på allt och alla
Jag tycker dock att man kan utelämna en del sjukhustermer, som jag inte tycker tillför speciellt mycket till själva storyn. 
Jag kan verkligen rekommendera båda Fridas böcker, och jag ser verkligen fram emot att läsa fler av henne och med tanke på den cliffhangern så kommer det givetvis en tredje, eller hur Frida? =) 

Jag tycker att du ska läsa del ett först för att få ut så mycket som möjligt av storyn.

Mitt omdöme: Spännande, nervkittlande och nagelbitare, precis som en riktigt bra thriller ska vara. En helt underbar karaktär som är allt annat en vad man förväntar sig. Läs de båda om du gillar bra thrillers med fart, tvister och oväntat slut.
Del ett  - klicka och läs min recension


Handling
När Johan Lundblad, Jönköpings inne kille nummer ett, hittas brutalt knivhuggen en varm sommardag, kontaktas Sten Johansson och Lisa Engström omgående. Fallet är av känslig karaktär då Johan Lundblads morbror Leif Blomqvist arbetar på Jönköpingspolisen och är en av Lisa Engströms största fiender.

Lisa försöker svälja sin stolthet och sköta fallet professionellt men Leif är henne på spåren. Snart inser hon att han är så mycket närmare hennes sanning än hon kunnat drömma om. Och avslöjar han henne kommer hon förlora allt. Hur långt är hon villig att gå för att hålla sina hemligheter begravda?

Snart framträder familjeintriger ingen väntat sig och både passion och hat står som mäktiga krafter bakom ett eventuellt motiv. När en person i Johan Lundblads innersta krets hittas mördad förstår polisen att utredningen är större än de först trodde.


Författare: Frida Moisto
Titlel: Draken lyfter i motvind
Utgiven avBokfabriken
ISBN:9789178351589
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Finns som hörbok på Storytel inläsare Gunilla Leining

onsdag 27 november 2019

En sång för Hedda - Annika Estassy




Den här boken är precis som Annikas andra böcker, mysig och välskriven. Där finns humor, glädje men även en del mörker och i det döljer sig ett antal familjehemligheter Det är en trevlig berättelse som utspelar sig i härlig miljö. För mig når inte den här upp till samma sköna känsla jag hade när jag läste föregående bok Gröna fingrar sökes, kanske hade jag för höga förväntningar.
I bland får jag en känsla av att Annika vill få med lite för mycket i en och samma bok, det blir lite rörigt och spretigt. Kanske hon kunde skrivit två böcker av den här och fått bättre fokus.

Mitt omdöme:En sång för Hedda är en mysig julroman med allt en feelgood roman i juletid ska innehålla. Allt från julbak, ljusstöpning och julskinka till snö, adventsljus och norrsken. Detta tillsammans med värme och familjemystik och lite svärta samt med en avslutning av hopp och mycket kärlek. Den berör på många olika sätt, jag skrattar och i bland fälls en liten tår, en liten pärla.


Bild lånad: jokkmokkguiderna.com/

Från förlagets sida

Mindre än två veckor före jul erbjuds Lina Sundell ett avgångsvederlag av sin chef i stället för den befordran hon hoppats på. I ren ilska tackar hon ja och bokar genast en tangoresa till Buenos Aires. När Linas biologiska pappa, som hon trodde var död, står livs levande framför henne på Kastrup flygplats samtidigt som mamma Hedda bryter handleden uppe i Måneby, bestämmer sig Lina hastig och lustigt för att åka upp till familjens gästgiveri och hjälpa till med julfirandet. Men också för att avkräva modern sanningen bakom den återuppståndne fadern. Vad hände dem emellan egentligen?

Mamma Hedda har å sin sida inte det lätt. Oron över gästgiveriets framtid och all stress inför julen gör henne både trött och förvirrad. Vem ska ta över verksamheten när hon inte längre orkar? I en Sång för Hedda återvänder Annika Estassy till det lilla samhället Måneby från Gröna fingrar sökes och bjuder på en berättelse om kärlek, frigörelse och försoning och modet att göra en nystart i livet.

Tack Norsteds förlag och Annika för att jag fick läsa.
Författare: Annika Estassy
Titlel: En sång för Hedda
Utgiven av: Norstedts förlag
ISBN: 9789113096872
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Lyssna: Storytel - Uppläsare Marie Richardsson 191208

bokbloggar.se

tisdag 26 november 2019

En Halv man - Lena Bivner & Åsa Ahlund



En bok som ger mig blandade känslor, mina funderingar hamnar i en vetskap om att detta är nog extremt vanligt, att många kvinnor blir behandlade som Åsa. Jag tycker Åsa är modig och hennes inställning, ärlighet och öppenhet om att dela något mycket privat är fantastisk, så generöst. Det här är en berättelse som behövs, den är säkert till stor hjälp för kvinnor som sitter i liknade situationer, den kan ge kan ge kraft och styrka till förändring
. En lättläst bok som jag hoppas många, många läser. 

Mitt omdöme
Stark skildring av något som är tabubelagt men som verkligen behöver komma upp till ytan.
Är du andra kvinnan? Jag har varit det. Jag vet och jag säger bara GÅ!



Handling
När läraren Åsa träffar näringslivshöjdaren Anders är hon till en början inte alls intresserad. Han är inte hennes typ och har både fru och barn.

Men Anders väcker något hos henne, får henne att känna sig viktig, skrattar åt hennes skämt och när hennes telefon dagligen fylls av hans kärleksfulla sms, trillar hon till slut dit.

De inleder en passionerad relation, som också kantas av djup vänskap, men snart inser Åsa att det är mycket som inte stämmer. De allt mer osannolika lögnerna tvingar henne till slut att börja ifrågasätta hans löften om att det ska bli dom. Och snart går det upp för henne att han lever ett dubbelliv.

Det här är Åsas berättelse om kärlek, lögner och svek i näringslivets yttersta toppskikt. Anders heter i själva verket något annat.


Författare: Lena Bivner & Åsa Ahlund
Titlel: En Halv man
ISBN9789188867230
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Lyssna 
Storytel: uppläst av Charlotta Jonsson

måndag 25 november 2019

Tre systrar och en jul att minnas - Sarah Morgan

Sara har gjort det igen. Precis som i den förra boken Konsten att bevara en hemlighet (tidigare inlägg) är jag trollbunden från sida ett och även den här gången har svårt att lägga den i från mig.

En trevligt och lättsamt bok, en feelgood bok som verkligen har allt, hjärta, smärta och humor.
Den är 
välskriven och språket är enkelt men inte tråkigt, den har ett bra driv som gör att jag hela tiden vill läsa mer. 
Mitt omdöme: Du får allt en feelgood ska ha, den är mysig och härlig, den handlar om kärlek, vänskap och familjehemligheter. Jag skrattar, jag gråter, jag njuter.


Läs den!!! Om du som jag älskar feelgood böcker, för den storyn både fängslar och underhåller. 

Tack Harper Collins för recensionsex.



Från förlagets sida
Det viktiga med julen är inte det som ligger under granen, utan de som står runt den

Snön faller över Skotska högländerna och Suzanne McBride drömmer om en fridfull jul med sin familj. Det enda hon önskar sig är att hennes tre döttrar ska komma hem – och att de ska vara lyckliga. Men när Posy, Hannah och Beth återvänder till sitt barndomshem börjar gamla spänningar och begravda hemligheter bubbla upp till ytan.

Suzanne märker snart att drömmen om den perfekta julen riskerar att gå i kras och inser att det är upp till henne att rädda situationen. Frågan är hur hon ska lära sina döttrar att systerskapets band är så starkt att det klarar allt – till och med en jul med familjen ...


Författare: Sarah Morgan
Titlel: Tre systrar och en jul att minnas
ISBN9789150944310
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Lyssna 
Storytel: uppläsare Jenny Lindberg
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

lördag 23 november 2019

Infiltratören - Lotta Luxenburg


Jag tycker själva historien är lite väl tunn och ytlig, jag saknar mer djup för att den ska uppnå det en riktigt bra och spännande thriller behöver. Den behöver också få med mer detaljer i berättandet för att få en bättre tyngd.
Själva intrigen är spännande och tempot är ett stort plus och jag kommer självklart att läsa nästa bok i den kommande serien om kriminalinspektör Isabella Knyckare och Nikolaj Malmsten. 

Mitt omdöme Det är en lättläst spänningsroman som absolut fungerar att läsa men den kanske inte lämnar några djupare intryck på mig.


Handling

En husbil kör över kajkanten vid Stockholms stadshus. När den bärgas gör räddningstjänsten ett makabert – fynd tolv kvinnolik. Kriminalinspektörerna Isabella Knyckare och Nikolaj Malmsten hinner knappt börja nysta i mordfallet innan ett upplopp utan förvarning lamslår Stockholm. Finns det en koppling mellan de våldsamma händelserna? Medan säkerhetspolisen misstänker en utländsk terrorcell infiltrerar Isabella en kriminell gruppering för att komma kvinnomördaren på spåren.

Infiltratören är den första fristående delen i en ny serie om Nikolaj Malmsten och Isabella Knyckare och de övriga utredarna i teamet Stockholmsgruppen, en del av polisens nationella operativa avdelning, NOA.

Tack Bokfabriken för rexex.


Författare: Lotta Luxenburg
Titlel: Infiltratören
Utgiven avBokfabriken 
ISBN9789178352388
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Lyssna 
Storytel Inläsare: Maria Lyckow


torsdag 21 november 2019

Kockobengan och Torsten med borsten, Rosa - Johanna Svanborg


På Johannas hemsida kan jag läsa:


Det är så många barn som lider av psykisk ohälsa på grund av läs- och skrivsvårigheter. Att säga eller läsa orden ”dyslexi” samt ”dyslektiker” är svårt för både barn och vuxna, det ena med ”x” och det andra med ”k” 
Johanna har infört ordet ”LoSS”  istället då det är enkelt för både barn och vuxna att tyda. Läs mer om LoSS på Johannas hemsida



Mitt barnbarn Joseph och jag har läst boken tillsammans och vi har enats om att det är superfina bilder som man kan hitta många spännande och roliga detaljer på. Även texten känns väldigt lagom för den målgrupp Johanna vänder sig till och mycket pedagogiskt för barn med lässvårigheter. Den passar för barn som just börjat läsa - eller som ännu inte kommit till böcker med längre texterBoken vänder sig till åldern 6 - 9 år men kan med fördel läsas med en tvååring. Bildläsning.





Det här är en bok jag blir glad av att ta fram och färgerna som är starka och klara bidrar mycket till det.

Jag ser fram emot nästa del om kusinerna Bengt och Torsten.  Det finns även en bok om dessa kusiner när de är små den heter, Våren - Bengt och Torsten, läs mer om den i tidigare blogginlägg.


Bengt och Torsten är kusiner. De bor på en ö som heter Gotland. Torsten är riktigt busig.
Ibland FÖR busig. Idag är de i ladugården.
Men vad händer med kossan Rosa?
Varför skrattar pojkarna?
Varför blir alla djur rädda?
Läs boken så får Du veta.





Författare: Johanna Svanborg
Illustratör: Silvy Strand & Jenni Söderlund
Titlel: Kockobengan och Torsten med borsten 
Utgiven av: Svanborgs förlag 
ab
ISBN: 
9789175332185
Betyg:  5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken

onsdag 20 november 2019

Sprucket läder och svikna löften - Ewa Klingberg

Alla böckerna i Huskvarna serien är underbara (det här är del fyra) I alla delarna får vi följa två olika historier som utspelar sig under två olika tidsperioder. Den här handlar om Lollo som driver en nagelsalong och om Lydia och hennes mamma och deras liv från 1817 och framåt.

Ewa sätt att väva ihop de olika tidsepokerna gör att det aldrig känns hoppigt eller rörigt, det är alltid lätt att hänga med i de båda parallellhandlingarna. I den boken jag den historiska delen bäst.
Vill du ha en bok att sträckläsa och bara mysa till? Då är den här helt rätt.

Det är en mycket välskriven och lättläst feelgoodroman som har allt det där man förväntar sig av den genren. Kärlek, lycka och förväxlingar i en charmig småstadsmiljö dessutom har det ett bra slut.


Det är en  och charmig bok som gör mig glad. Ett tips läs de andra böckerna först det har du glädje av de det är personer i serien som återkommer.

Mitt omdöme: Varning för sträckläsning. En feelgood pärla att mysa med, den är varm, mysig och alldeles underbar.

Tidigare delar i serien

Charmig och populär feelgood om småstadsliv och relationer

Nyblivna singeln Lollo driver den uppskattade nagelsalongen i Huskvarna. Nostalgitokig som hon är besöker hon motormässan och spanar in den ena veteranbilen efter den andra. En Cadillac med rosa hajfenor och en charmig kyrkvaktmästare får henne att vakna upp ur vardagslunken och se tillvaron i ett nytt ljus. I

Cadillacens spruckna läderklädsel gör hon ett märkligt fynd

Sprucket läder och svikna löften är en efterlängtad ny del i Ewa Klingbergs populära Huskvarnasvit(den fjärde fristående delen). Vardagen och småstadslivet vävs i berättelsen samman med ödet för en kvinna vars liv utspelar sig under förrförra seklet. Med värme och humor skildras de två världarna där sanningen alltid kommer fram.


Författare: Ewa Klingberg
Titlel: Sprucket läder och svikna löften
Utgiven avHistoriskamedia
ISBN9789175458182
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Lyssna 
Storytel - uppläsare Anja Lundqvist

Hörru popfarfar - Paul McCartney


Mormors omdöme:
Mitt dotter och barnbarn Joseph har gottat ner sig i boken Hörru, popfarfar.

Det är en härlig och spännande berättelse med många kul äventyr. Det är detaljrika och härligt illustrerade bilder med färger som gör att man blir glad. Sp
råket fungerar fint och det är bra med den återkommande frasen 
Gyllene kompass, snurra och styr! Ta oss med på magiska äventyr!

En lätt fras som barnen lägger på minnet och gärna repeterar när kompassen kommer fram och ska ta dem till den plats barnen ser på vykortet. 

Det är en bok som är fartfylld och det händer hela tiden väldigt mycket men på ett strukturerat sätt.
Rek ålder 3 - 6 år men då bilderna är så oerhört fina och detaljrika kunde jag utan problem prata bok med en två- åring.


Även om jag bara är snart 2 år så tyckte jag mycket om bilderna, det fanns många roliga saker att prata om, "Joseph"





Tack Tukan förlag för att jag och Joseph fått läsa och tycka 💓
Författare: Paul McCartney
Illustratör: Kathryn Durst
Titlel: Hörru popfarfar

Utgiven avTucanförlag
ISBN9789177836285
Betyg:5🌟🌟🌟🌟🌟
Ålder:3-6 år
Finns hos
Adlibris 
Bokus

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

måndag 18 november 2019

Paris försvunna döttrar - Pam Jenoff


Vilken bok, kära nån så bra. Jag läste den från pärm till pärm det gick inte att lägga undan den. Läste jag inte så lyssnade jag, den var med mig precis överallt. En helt underbar berättelse som är inspirerad av verkliga händelser från andra världskriget. 

I den här spänningsromanen som handlar om kvinnliga spioner får vi följa ett gäng kvinnor och deras utbildning till spioner och hur de klarar av att komma ut på fältet med höga förväntningar på att få hjälpa till. Deras beslutsamhet att föra uppdraget i hamn, deras mod och kampvilja och viljan att aldrig ge upp.
En av de absolut bästa böcker jag läst på väldigt länge, författaren har som hon berättar i efterordet jobbat intensivt med research innan hon skrev boken.  
Språket är så behagligt och flyter på så bra, miljö- och personbeskrivningarna gör att allt blir så levande och trovärdig. Boken blev inte tråkig eller ointressant en enda gång jag ville bara läsa, läsa och läsa men jag ville inte att den skulle ta slut. Då är en bok bra.
Mitt omdöme: Spänning på hög nivå med kärlek, värme och kampvilja, en av de absolut bästa spionböcker jag läst. 


Handling
De sa att kvinnor inte kunde bli spioner. De hade fel.

Manhattan 1946. En morgon på väg till jobbet hittar Grace Healy en övergiven resväska på Grand Central Terminal. För nyfiken för att stå emot öppnar hon väskan och hittar tolv fotografier av olika kvinnor. Det visar sig att väskan har tillhört en kvinna vid namn Eleanor Triggs, ledare för ett kvinnligt spionnätverk under andra världskriget. Tolv av de kvinnor som sändes ut på uppdrag runtom i Europa återkom aldrig och deras öden förblev okända.

Fast besluten att ta reda på vad som hänt kvinnorna börjar Grace göra hemliga efterforskningar och det visar sig snart att hon står inför en minst sagt häpnadsväckande historia.

Paris försvunna döttrar är inspirerad av de verkliga hjälteinsatser som utfördes av kvinnor under andra världskriget. Det är en roman om ofattbart mod, systerskap och förmågan att överleva även de värsta tänkbara förhållanden.



Tack Harper Collins för rec ex.
Författare: Pam Jenoff
Titlel: Paris försvunna döttrar
Utgiven av: Harper Collins
ISBN9789150944297
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus
Adlibris

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig


Lyssna
Storytel - Uppläsare Lisa Ahnlund
Läs även andra bloggar om boken

fredag 15 november 2019

Möt mig i paradiset - Heine Bakkeid


En berättelse som börjar riktigt bra, storyn är lovande och tempo har ett bra driv. Jag kommer snabbt in i handlingen men efterhand tappar den tempo och blir ganska seg.

Du får en välskriven deckare som har ett bra språk, en spännande intrig och målande personbeskrivningar och miljöerna skildras väldigt bra. Förutom det råa, mörka och brutala  så bjuds det också på en hel del humor och ironiska inslag.

Mitt omdöme: En hyfsat spännande thriller, läs gärna del ett först I morgon kommer jag att sakna dig (tidigar blogginlägg) då det handlar om samma personer.
Handling
Den före detta förhörsledaren Thorkild Aske tar sig motvilligt an jobbet som konsulterande detektiv åt Milla Lind, en berömd norsk deckarförfattare. Linds tidigare konsult, också en före detta polis, mördades när han jobbade med Millas kommande bok, en historia som baseras på ett verkligt fall: två flickor som mystiskt försvunnit från en internatskola. Det dröjer inte länge innan Aske börjar misstänka att det ligger mer i fallet och hans föregångares död än han först trodde. Och att Milla Lind döljer något.


Författare: Heine Bakkeid
Titlel: Möt mig i paradiset
Utgiven avNorstedts förlag

ISBN: 9789113090627
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Lyssna: Storytel - uppläsare Fredde Granberg

bokbloggar.se