Sidor

torsdag 9 maj 2024

Kyrkklockor vid älven - Hanna Blixt

Det är kärlek i luften i Leksand. Maggie och hennes älskade Åke ska snart gifta sig, förväntan är stor, men tiden är knapp. Chokladtillverkningen och kaféverksamheten går numera så bra att Maggie och Hilma har svårt att hinna med. Hilma får i hemligt uppdrag av Åke att hjälpa till med bröllopsförberedelserna, men allting kompliceras av att personer ur hennes förflutna dyker upp. Varför har de alla kommit dit nu? Och vad är det för hemlighet hennes pojkvän Joel bär på?

Samtidigt får vi följa en flicka från en by utanför Leksand som upplever både kärlek och sorg i 1970-talets Spanien.

Kyrkklockor vid älven är en varm, romantisk och humoristisk feelgoodroman om kärlek, svek och längtan efter äventyr. En berättelse färgad av Dalarnas vackra landskap med fäbodar, härbren och kyrkbåtar. Med sorg i hjärtat läser jag sista raden i Kyrkklockor vid älven. I fem fantastiska böcker har jag lärt känna många härliga karaktärer som nästintill blivit mina vänner. Så hur ska jag klara mig utan dem? Hanna har meddelat att det här är avslutningen på hela Leksandsviten.
Hanna hade många trådar att knyta ihop i den här sista boken och det hon såklart med bravur.
 
Det här är en typ av feelgood som faller mig i smaken. Alla böcker bjuder på goa skratt, tårar i ögonvrån men även massor av måbraläsning.
Jag får umgås trevliga karaktärer, mysiga miljöer och hela serien kantas av charm och av ett språk som gör boken mycket lättläst.
Vill du läsa en feelgoodserie som inte är för sötsliskig och som känns som en varm omfamning? Då rekommenderar jag dig att läsa hela Leksandsserien. Och du ... gör det i ordning för bästa behållning, även om böckerna kan läsas fristående.

1. Glasveranda med sjöutsikt
2. Galleriet vid vattnet
3. Balkong med havsutsikt
4. Lusthuset vid tjärnen
5. Kyrkklockor vid älven

Titel: Kyrkklockor vid älven
Författare: Hanna Blixt
Ljudbok: Charlotta Jonsson
Förlag: Bazar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar