Sidor

torsdag 9 maj 2024

Ett eget namn - Maria Gustavsdotter

1918. Tekla syr kappor på en textilfabrik men drömmer om att en dag driva en egen syateljé. Drömmen slås i spillror när hon blir gravid och tvingas stanna hemma för att ta hand om man och barn. Omyndig och utan anställning är hon bunden till sin fästman Georg som har bestämda åsikter om vad hon ska ägna sig åt. Det enda hon får sy är beställningar till svärmodern.

2020. Rebecka driver framgångsrik en butik som säljer damkläder men har egentligen alltid drömt om att bli kläddesigner. När coronapandemin bryter ut försvinner kunderna och med sinande inkomster ställs Rebecka inför hotet att slå igen sin butik. Hon måste fundera över sina livsval. Kanske innebär pandemin inte bara en förlust, utan också möjligheten att börja om på nytt?

Både Tekla och Rebecka vill försörja sig själva och har gemensamt drömmen om att kunna skapa kläder efter eget huvud. Att kunna göra det i sitt eget namn.

Ett eget namn är den andra, fristående, delen i serien ”På egna ben”.
Jag hade skyhöga förväntningar på den här boken då jag tokälskade del ett som jag snabbt lyssnat på när den här låg i min brevlåda.

Tyvärr bliv jag ganska besviken och jag har dragit slutsatsen att det kom sig av att jag precis lyssnat på ettan och upplevde bort i tok för mycket upprepningar i del två. 
Jag blev faktiskt så besviken att jag inte läste klart. Kanske jag tar tag i den vid ett senare tillfälle och då kanske den faller mig mer i smaken.
Men som alltid så tycker jag att du ska ge den en chans, och särskilt om du inte läst del 1.Titel: Ett eget namn 
Författare: - Maria Gustavsdotter
Ljudbok: Lo Kauppi och Maria Lyckow
Förlag: Historiska Media

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar