Sidor

måndag 8 april 2024

Klubben - Christian UngeEn död, naken man dumpas på Stureplan i Stockholm. Polisen kallar in alla resurser då mannen visar sig vara vd för världens största streamingtjänst. Kriminalkommissarie Hanna Mansouri har varit sjukskriven för utbrändhet men slungas nu rakt in i den komplexa utredningen. Det står snart klart att inget är vad det först ser ut att vara. Hanna och hennes kollegor ställs inför en härva av småkriminella losers som tagit sig vatten över huvudet, internationella konstligor och kicksökande överklass. Klubben är en virvlande spänningsroman med ett rikt och udda persongalleri. Det är den första delen i en ny serie om polisen Hanna Mansouri.

Precis som i Christians förra serie om Tekla, är det här en historia som håller läsaren på sträckbänken ända in i kaklet. Du får ett bra driv och ett tempo med kvicka och underfundiga dialoger. 
Christian har ett språk som är levande, målande och rappt, hans miljöer och karaktärer känns  trovärdiga, det känns att han vet vad han talar om. En bok där storyn bara växer och växer ända fram till slutet och Hanna är en karaktär som ska bli spännande att följa.

Kanske det är läge att utfärda en varning! Se till att ha gott om tid när du börjar läsa, för du vill veta, VEM, HUR och VARFÖR???

Titel: Klubben 
Författare: Christian Unge
Ljudbok: Mirja Turestedt
Förlag: Forum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar