Sidor

måndag 8 april 2024

Kärleken är död - Ashley Poston

Florence Day är spökskrivare åt en av USA:s mest älskade romanceförfattare. Men nu tror hon inte längre på kärleken, och hennes manus är i lika dåligt skick som hennes krossade hjärta. I hopp om att få sin deadline framflyttad söker hon upp sin nya redaktör. När han vägrar förbereder sig Florence på att karriären är över.

Så får hon det värsta samtalet hon kan tänka sig och tvingas återvända till barndomsstaden för att begrava sin älskade pappa. Florence har inte varit hemma på tio år, inte sedan stadens invånare vände henne ryggen. Hennes pappa är borta, men allt annat känns som vanligt. Och hon hatar det.

Ända tills ett spöke dyker upp på tröskeln till familjens begravningsbyrå. Han är lika upprörande snygg som alltid och lika förvirrad som Florence över varför han är där. Det visar sig att det inte bara är kärleken som är död utan även hennes nya redaktör...


Kärleken är död är Ashley Postons första roman på svenska, det är en mysig romance/ feelgood historia om att sörja någon du håller kär och att aldrig ge upp hoppet om en ny kärlek.

Familjen står i centrum och man får sin beskärda del av såväl sorg, saknad som kärlek och glädje. Jag hade först svårt att bestämma mig för vad jag tyckte om de lite flummiga och övernaturliga inslagen, men nu när boken är slut så vet jag... jag älskar dem och hur författaren lägger in dem på ett smart sätt. 

Det här är en riktigt bra bok som bjuder på starka känslor och startar en tankeprocess, i alla fall hos mig. Jag tyckte mycket om den ser fram emot att läsa mer från författaren.

Titel: Kärleken är död 
Författare: Ashley Poston
Ljudbok: Julia Dufvenius
Förlag: Karatförlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar