Sidor

tisdag 26 mars 2024

Tack och förlåt - Lisa Westerlund


I tjugo års tid har Andreas liv kretsat kring arbetet som jurist och livet med dottern Nina. Nu när Nina vuxit upp och flyttat hemifrån står Andrea ensam kvar i en lägenhet i Norrtälje som gått från att vara ett hem till att bli en samling väggar och möbler. Vilsen, övergiven och förvirrad försöker hon hitta en väg framåt, bort från det gråa liv hon ofrivilligt snubblat in i.

En dag får Andrea det mystiska uppdraget att hjälpa en ung man som heter Anton. Uppdragsgivaren säger sig vara Antons farfar och påstår sig vara den enda som vet sanningen om Antons förflutna.

För att hjälpa Andrea och Anton i jakten på sanningen får de en svart hund, ett tomt fotoalbum och fem handskrivna brev. Ledtrådarna leder dem in i en rörande och charmig historia om hemligheter och livsval som kommer att förändra Andreas och Antons liv för evigt.

Jag har tidigare läst Lisas böcker om Vildrosen som jag fullkomligt älskade. Den här är inget undantag och Lisa har återigen lyckats fånga in mig i sin berättelse. 

Den här berättelsen kan till en början kännas lite banal, men ack så jag bedrog mig och i takt med att sidorna flyger iväg, så växer boken likt en storm i mitt hjärta.
De dilemman som karaktärerna ställs inför är inget man sopar under mattan och det är spännande att följa deras sätt att hantera och lösa allt de ställs inför. 

Jag drabbas av många olika känslor under läsningen, allt från ilska och sorg till hopp och skratt. Var bredd på många vändningar och överraskningar längs vägen.
Charmig och berörande berättelse kryddad med en del humor.
Gillar du härlig feelgood så lägg Lisa Westerlund på minnet och LÄS hennes böcker.

Titel: Tack och förlåt 
Författare: Lisa Westerlund
Förlag: Wapi
Ljudbok: Charlotta Åkerblom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar