Sidor

måndag 22 april 2024

Yasmin - Eloisa James


Lady Yasmin Régnier har ett rykte som föregår henne, bär vågade klänningar och flörtar hejdlöst med alla societetens män. Giles Renwick däremot är seriös, plikttrogen och har aldrig gjort sig till för en kvinna. Men när de två dansar aftonens första dans med varandra händer något mellan dem. Den lekfulla tillvaron övergår plötsligt i något helt annat - något mycket allvarligare och inte helt lämpligt.

Giles kan trots vad han har föresatt sig inte hålla sig borta från lady Yasmin. Men vad är det egentligen han dras till? Hon är otänkbar som både hustru och älskarinna. Och de kan absolut inte vara vänner eftersom de häftigt ogillar varandra! Så vad i himlens namn är det som får honom att be om hennes hand? Och vad ska han ta sig till om hon tackar ja?

Del 1 Cleopatra


En välskriven och lättsam romance som innehåller allt från romanser och relationsbryderier till vänskap och erotik, men även lite spänning.
Kanske inte riktigt min grej, men ändå helt klart läsvärd

Titel: Yasmin, Wallflowerserien
Författare: Eloisa James
Förlag: Harperlove
Ljudbok: Ella Schartner

Törstdöden - Pernilla Ericson


   


Stämningen i Nynäshamn är spänd, det råder svår torka, böndernas skördar dör och brandkåren är hårt pressad. Polisutredare Lilly Hed, gravid i femte månaden, utreder en våldsam explosion i en familjebostad. Familjen i villan -- paret Västlund och deras sexåriga dotter Maja -- antas ha dött. Lilly är utmattad, hennes graviditet är allt annat än enkel och samtidigt är rättsprocessen mot hennes brutala ex inne i en avgörande fas. Men Lilly glömmer alla tankar på privatlivet när någon säger sig ha kidnappat Maja. Om inte kraven uppfylls ska flickan förvägras vatten -- och klockan tickar …

Törstdöden är en tät thriller där en skoningslös förövare agerar under radarn samtidigt som samhället lamslås av obarmhärtig torka.

                                                          

                Del 1 300 grader                   Del 2 Släcka liv

Det är den tredje boken i serien och för att hänga med på alla plan rekommenderar jag dig att läsa böckerna i rätt ordning.
Alla tre är fartfyllda thrillers, och som vanligt fixar Pernilla det här med bravur. Språket flyter på och de korta kapitlen ökar på drivet, och på ett snyggt sätt väver hon in kärlek, hat, och hämnd, men även massor av hopp. Med snygg gestaltning, intressanta karaktärer och trovärdiga miljöbeskrivningar bjuds du på en spännande resa från första till sista sidan.

”Törstdöden är en begåvad thriller där klockan tickar olycksbådande fort, för samhället och för barnet Maja." Aftonbladet
Titel: Törstdöden 
Författare:  Pernilla Ericson
Ljudbok: Gunilla Leining
Förlag: Romanus Selling


Segla på ett moln - Birgitta Bergin

NÄRA VÄNSKAP SÄTTS PÅ PROV

Ett telefonsamtal från Chanelle förändrar allt i Tones liv. Under hela uppväxten var de bästa vänner, men gled senare ifrån varandra.

Nu föreslår Chanelle helt plötsligt en segeltur tillsammans och för Tone låter det fantastiskt. Hennes man har lämnat henne, hennes trygga tillvaro har slagits i spillror och hon behöver lära sig att leva på nytt. Men det är först när seglatsen går mot sitt slut som hon får veta vad Chanelle egentligen är ute efter. Och Tone ställs inför ett livsavgörande val.
Segla på ett moln är Birgitta Bergins första roman i en trilogi om kvinnlig vänskap. Hennes berättelser älskas av de som vill beröras och känna igen sig i hur vi hanterar livet.Oj,oj,oj! Jösses vilken bra bok. Jag har gråtit och lidit men även skrattat och njutit av en varm berättelse om de två väninnorna, Tone och Chanell. Från första sidan har boken berört mig från lilltån och upp till sista hårstråt på mitt huvud

Vilken stark skildring Birgitta tar oss med på. Det är inte bara en seglats på vattnet, utan även en segeltur i människors inre och att hantera olika kriser i livet. En berättelse som belyser vänskap, både när den är som bäst, men även när den testar oss till det yttersta.

En mycket välskriven och tänkvärd relationsroman. En bok som kommer att stanna kvar inom mig länge. Den bästa jag läst av Birgitta hittills. 

Författare: Segla på ett moln 
Titel: Birgitta Bergin
Ljudbok: Anna - Maria Käll
Förlag: Piratförlaget

söndag 21 april 2024

Sista rollen - Lisa Christensen

Nikolaj Kalnins har ett mörkt förflutet i Sovjetunionen och lever sedan år tillbaka i exil på Seychellerna när en storm närmar sig ön Mahé. Strax innan ovädret drabbar ön läser han en till synes obetydlig notis i tidningen som väcker frågor. Är hans hemlighet ännu väl bevarad eller har det förflutna till sist hunnit ikapp honom? Psykologen Audrey befinner sig på Gotland för att läka sig själv efter ett turbulent år. En dag tar en amerikan vid namn Harold Montgomery in på samma Bed & Breakfast och vill bekänna sina synder för henne. Men kan hon hjälpa honom? Eller har han kommit till henne av en annan anledning? När han börjar tala om en man vid namn Nikolaj Kalnins blir hon misstänksam då hon upptäcker likheter med en fiktiv karaktär i en av böckerna som står i bokhyllan på Gotland.

Harold berättar att Nikolaj Kalnins dött i en storm, men är det verkligen så eller har Harold något med hans död att göra?
Sista rollen är en intrikat spionroman där kalla krigets skuggor sträcker sig in i vår tid. Det är den avslutande, fristående delen i en trilogi om rollspel och identitet.
Hur skicklig som helst knyter Lisa ihop säcken och jag känner en tomhet. En fantastisk serie är slut. 
Boken kryper verkligen in under skinnet och med ett djup, ett otroligt driv, rappa dialoger och med karaktärer som är spännande blir den här boken en riktig bladvändare.
Det finns twister och vändningar som är riktigt snygga och som lyfter boken. Jag har liksom lite pyspunka, för vad ska jag sätta tänderna i efter denna fullträff?


Instämmer med den här kommentaren om boken:
"Den här författaren är en galet skicklig stjärna när det gäller intriger, metafiktion i flera lager; jag ler ofta stort i läsningen av denna internationella thriller." Kapprakt
Rekommenderas varmt.

Författare: Lisa Christensen  
Titel: Sista Rollen
Ljudbok: Magnus Roosman
Utgiven avLbförlag

 

 

Gryningen faller, Och skuggan faller & Mörkrets cirklar - Lou Berg


     
                    Del 1                   Del 2                            Del 3                        
Del 1 - Mörkrets Cirklar
Vid ett tillslag mot kriminella i en Stockholmsförort hittas en värdefull målning: Gryning. Falsk. av den ryske konstnären Ivan Botkin.
Samma vecka kommer konstfacksläraren Nea Hallgren hem och hittar sin  
man blodig och misshandlad i soffan.

Konststudenten Nadezhda vill använda sin talang till att skapa egen konst, men det finns krafter som insett hur skicklig hon är på att återskapa andras, och som vill utnyttja det.
Gryning. Falsk. är en spänningsroman om förfalskad konst, utpressning och gamla hemligheter som kommer till ytan. I centrum står två kvinnor som steg för steg tvingas förskjuta sina moraliska gränser, för att skydda sig själva och dem de älskar.

Del 2 - Och skuggan faller
Del 3 - Gryning falsk

För att inte spoila serien, så väljer jag att inte skriva om handlingen på del 2 och 3.
Jag rekommenderar dig att läsa den här serien, och du ska absolut läsa dem i rätt ordning.

Du får en bokserie som handlar om:
  • Förfalskad konst och smutsiga pengar
  • En spelskuld på dryga miljonen.
  • En samvetslös man som hotar din familj.
  • En polis som aldrig slutar ställa frågor.
Den här serien hade jag helt missat och som tur var så dök tre helt oväntat ner som recensionsexemplar i min brevlåda. Som förmodligen många redan vet, så är kan jag absoliut inte läsa en del 3 i en serie. Böcker SKA läsas i ordning, så det blev till att ladda ner del 1 och 2 och börja lyssna.
Jag blev helt knockad bara en bit i på första boken och sedan blev det maraton lyssning.

Det här  är helt fantastisk serie. Alla tre böckerna är välskrivna, de överraskar med oförutsägbara tvister och dessutom är de vansinnigt spännande. 


Titel: Gryningen faller, Och skuggan faller & Mörkrets cirklar 
Författare:  Lou Berg
Ljudbok: Ellen Jelinek
Förlag: Piratförlaget

måndag 8 april 2024

Bidrottningen - Veronica Linarfve

En dag hittas Gabriella Lind under ett skrivbord fast övertygad om att hon är ett bi. Före det var hon en fullt fungerande projektledare, fru och kapabel mamma som till och med gjorde barnens läxor. Dessutom tog hon - trots insektsallergi - hand om sin hemtjänstvägrande farfar och hans sexhundratusen bin. En dag är kollapsen oundviklig.

För att få möjlighet till vila flyr hon till farfars gård och med bina som guider börjar hon se på livet ur ett nytt perspektiv.

“En härlig roman om när livet tar en ofrivillig vändning.”
 Birgitta Ehn Eliason, BTJ-häftetSå här skrev jag om boken när jag läste den en vacker solskensdag i april.

Sitter i solen och tårarna rinner … inte för att jag är ledsen, utan för att jag förstår hur Gabriella mår. Jag har själv varit där flera gånger och igenkänningsfaktorn är brutal!

Tack Veronica för att du sätter ord på det många upplevt och upplever. Skönt att få ta till sig att man inte är knäpp, lat eller mindre värd.
Prestationsångest och utmattning är ett rent helvete, som kan få vem som helst att kollapsa.

För mig blir den här boken som en varm kram, trots Gabriellas mående. Jag pratar med henne och ger tips på hur jag tog mig igenom när det var som värst.
Jag måste säga att Veronicas sätt att sätta fingret på det dåliga måendet, men även på de ljusa stunderna är så klockrent. 
Boken bjuder även på massor av värme och kärlek och en hel del humor. En mycket tänkvärd bok.


En av de bästa hittills i år! Läs! 

tack @veronicalinarfve och @harpercollins_sverige 


Titel: Bidrottningen 
Författare: Veronica Linarfve
Ljudbok: Gunilla Leining
Förlag: Harper Collins


Två djupa andetag - Gill Thomson


För den unga Kirsty har simningen alltid fungerat som tröst i svåra stunder. Men i samband med en personlig tragedi sommaren 1939 lämnar hon Skottland och tvingas ge upp sina drömmar om att bli simlärare. Hon reser genom ett spänt Europa, där andra världskriget håller på att brisera. Målet för resan är det neutrala Ungern, och i Budapest får hon plats på en skola för judiska och kristna elever.

Kirsty finner sig snabbt till rätta och snart har hon en nära vän i den judiska eleven Anna. Trots de ökande oroligheterna kan väninnorna om somrarna hitta tillfällen att träna simning, något som väcker en känsla av frihet hos dem båda.

När kriget så småningom hotar att skilja dem åt är det timmarna av simträning som ger vännerna en chans att överleva.


Två djupa andetag är en helt fantastisk bok. Gill Thompson sätt att skriva griper tag i mig och berättelsen kryper in under skinnet. 
Återigen väver in verkliga människoöden och händelser. Boken är gripande och jag blir snabbt engagerad i berättelse som handlar om två väninnors desperata kamp för att överleva fasorna som utspelas Budapest. Författaren förmedlar krigets fasor och människors förtvivlan på ett ödmjukt sätt och jag kan verkligen känna inom mig hur de kämpar, längtar och vilka enorma uppoffringar de måste göra för att lyckas. 

En bok som genomsyras av vänskap och mod och trots alla hemskheter, så finns det människor som på alla sätt har sitt hjärta på det rätta stället och ställer upp trots faror som lurar.
Boken berörde mig starkt. 

Jag kan verkligen rekommendera Gills böcker, inte en enda av dem har gjort mig besviken.
Tack för att jag fick läsa

Titel: Två djupa andetag
Författare: Gill Thomson
Ljudbok: Lo Kauppi
Förlag: Historiska media

Anki åker till Paris - Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd


Efter att ha blivit änka och rest på sin allra första utlandsresa ihop med väninnan Rose-Marie har Anki återfått aptiten på livet. Nu ska de möta våren i Paris. Det kan ju inte vara helt fel att sippa bubbel vid ett cafébord i Montmartre och trängas med kändisar under stadens världsberömda modevecka istället för att stå på frisersalongen Saxåfön och klippa kluvna hårtoppar på vanligt folk.Paris sägs dessutom vara de älskandes stad (som om det inte skulle gå att hitta romantik i Hallsberg eller Trelleborg?). Och när Anki träffar en stilig fransman på en bar börjar hon tänka att hon faktiskt kanske är någon som andra vill ha. Eller som hon själv säger: "Jag är huvudperson i min egen pjäs och står i strålkastarljuset, mitt på scen och vill göra det bästa av mitt liv. Jag är trött på att vänta. Det är min dröm som räknas nu.”Mina tankar

En historia med glimten i ögat och på ett humoristiskt sätt är den rätt mysig. Självklart är det mysigt att få hänga med dessa damer till Paris, men inte mer än så för mig. Jag läste och läste och hade förhoppningar på att berättelsen skulle lyfta ett snäpp. Tyvärr gjorde den inte det för min del, men som alltid, så tycker jag att du ska läsa och bilda dig en egen uppfattning. 
 En lagom lång bok som jag även har lyssnat på och jag gillar Klara Zimmergren som läser. 


Titel: Anki åker till Paris
Författare: Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd
Ljudbok: Klara Zimmergren
Förlag: Norstedts

Kärleken är död - Ashley Poston

Florence Day är spökskrivare åt en av USA:s mest älskade romanceförfattare. Men nu tror hon inte längre på kärleken, och hennes manus är i lika dåligt skick som hennes krossade hjärta. I hopp om att få sin deadline framflyttad söker hon upp sin nya redaktör. När han vägrar förbereder sig Florence på att karriären är över.

Så får hon det värsta samtalet hon kan tänka sig och tvingas återvända till barndomsstaden för att begrava sin älskade pappa. Florence har inte varit hemma på tio år, inte sedan stadens invånare vände henne ryggen. Hennes pappa är borta, men allt annat känns som vanligt. Och hon hatar det.

Ända tills ett spöke dyker upp på tröskeln till familjens begravningsbyrå. Han är lika upprörande snygg som alltid och lika förvirrad som Florence över varför han är där. Det visar sig att det inte bara är kärleken som är död utan även hennes nya redaktör...


Kärleken är död är Ashley Postons första roman på svenska, det är en mysig romance/ feelgood historia om att sörja någon du håller kär och att aldrig ge upp hoppet om en ny kärlek.

Familjen står i centrum och man får sin beskärda del av såväl sorg, saknad som kärlek och glädje. Jag hade först svårt att bestämma mig för vad jag tyckte om de lite flummiga och övernaturliga inslagen, men nu när boken är slut så vet jag... jag älskar dem och hur författaren lägger in dem på ett smart sätt. 

Det här är en riktigt bra bok som bjuder på starka känslor och startar en tankeprocess, i alla fall hos mig. Jag tyckte mycket om den ser fram emot att läsa mer från författaren.

Titel: Kärleken är död 
Författare: Ashley Poston
Ljudbok: Julia Dufvenius
Förlag: Karatförlag

Klubben - Christian UngeEn död, naken man dumpas på Stureplan i Stockholm. Polisen kallar in alla resurser då mannen visar sig vara vd för världens största streamingtjänst. Kriminalkommissarie Hanna Mansouri har varit sjukskriven för utbrändhet men slungas nu rakt in i den komplexa utredningen. Det står snart klart att inget är vad det först ser ut att vara. Hanna och hennes kollegor ställs inför en härva av småkriminella losers som tagit sig vatten över huvudet, internationella konstligor och kicksökande överklass. Klubben är en virvlande spänningsroman med ett rikt och udda persongalleri. Det är den första delen i en ny serie om polisen Hanna Mansouri.

Precis som i Christians förra serie om Tekla, är det här en historia som håller läsaren på sträckbänken ända in i kaklet. Du får ett bra driv och ett tempo med kvicka och underfundiga dialoger. 
Christian har ett språk som är levande, målande och rappt, hans miljöer och karaktärer känns  trovärdiga, det känns att han vet vad han talar om. En bok där storyn bara växer och växer ända fram till slutet och Hanna är en karaktär som ska bli spännande att följa.

Kanske det är läge att utfärda en varning! Se till att ha gott om tid när du börjar läsa, för du vill veta, VEM, HUR och VARFÖR???

Titel: Klubben 
Författare: Christian Unge
Ljudbok: Mirja Turestedt
Förlag: Forum