Sidor

lördag 30 oktober 2021

Dödsspelet - Samuel KarlssonMina tankar
Nu har jag läst alla 4 delarna i Mörköserien och jag säger bara att Samuels författarskap bara växer och blir starkare för var bok. 
Den här fjärde delen var helt klart bästa hittills.
Med en spänning som håller hela vägen och med ett bra driv och och ett språk som för handlingen framåt på ett mycket bra sätt gör den till en bladvändare.
Säger bara det här är en intensiv och spännande deckare som sträcklästes.
Missa inte att läsa de tre som är tidigare och där Morden på Mörkö är del 1 och  I mördarens skugga 
är del 2. Del 3 heter Höstmorden 
Stark jobbat Samuel, nu väntar jag med spänning på del 5. 👍

 


Boken
En grupp tungt kriminella män blir fritagna från kriminalvårdsanstalten i Västervik där de sitter av sina straff för grova våldsbrott. En av dem är ledaren, Sergei Barkov, en våldsverkare som när ett intensivt hat mot Jessica Jackson efter tidigare sammandrabbningar. Nu hamnar de återigen på olika sidor om lagen när Jessica dras in i en intensiv jakt på de förrymda fångarna.
Samtidigt är Johannes, Jessicas son, på långresa i Sydostasien. I staden Chanthaburi i östra Thailand börjar reskassan sina och han blir snabbt ett tacksamt offer för en av de många bedragare som skor sig på aningslösa ungdomar långt hemifrån och innan Johannes vet ordet av är han indragen i en farlig härva med ortens gangsterkung och tvingas in i ett spel med livet som insats. Kommer han någonsin kunna ta sig hem till tryggheten i Småland igen?
Men på Mörkö står ingen trygghet att finna. En kamp på liv och död utspelar sig mellan Jessica och Sergei. Vem vinner och vem förlorar i dödsspelet?


Författare: Samuel Karlsson
T
itel: Dödsspelet
Utgiven av: Lind & Co
Omdöme: ✨✨✨✨++
Ljudbok: Gunilla Leining (Storytel)

Dödsspelet - Bokus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar