Sidor

onsdag 7 juli 2021

Vi måste rädda planeten jorden - Liz-Marie Wretborn Falk, Christoffer JohanssonMina tankar 
En bok som behövs! En bok som ger inblick på ett fint, trevligt och smart sätt.
Ett bra sätt att fånga våra barns intresse för miljö på ett lättsamt vis. Den är riktigt spännande och vore jag fortfarande lärare i de åldrarna skulle den här boken var en högläsningsbok där man sedan kan plocka in många olika ämnen. Bild, svenska, no, so m.m
Bara fantasin sätter gränser.

Jag gillar att boken har många detaljerade bilder som man även kan samtala och spåna vidare på. Recepten på gurkglass, Jennys pizza och mormors chokladbollar ska givetvis testas.

 

I slutet av boken finns ett kapitel som ger oss tips och idéer på saker vi kan göra för klimatet. Det är bra tankar och tips som man skulle kunna jobba länge med i undervisningen i skolan.
Dessutom finns sidor där barnen kan skriva upp sina klimatgärningar - Min klimatdagbok. Det ger ett extra plus till denna genomtänkta och fantastiska bok.

Det här är en bok som jag hoppas skolorna köper in och att vi som föräldrar och far och morföräldrar tar oss tid att läsa tillsammans med barnen.

Boken

Från sin planet Mars ser rymdgubbarna Sojuz och Sputnik hur det ryker om planeten Jorden. Allt verkar inte stå rätt till.

"Vi måste hjälpa människorna!" skriker Sojuz och tar ett hårt grepp om den magiska meteoren. "Vi måste hjälpa dem att rädda sin planet."

På Jorden träffar de barnen Vide, Stella, Trajan, Sol och Malva. Barnen bestämmer sig för att hjälpa till med uppdraget och det tar dem på ett äventyr från ett scoutläger i Ullared till Rosenbad i Stockholm.
Av utomjordingarna får de den magiska meteoren som kan uppfylla tre av deras önskningar. Men vad gör de när de plötsligt bara har en önskning kvar? Och hur i hela världen ska de få alla vuxna att lyssna på dem?
Snart hamnar de även i ett mysterium med stulna kossor och en tappad guldtand, men de är tjuven på spåren.
Vi måste rädda planeten Jorden! är en hoppfull och inspirerande berättelse om en klimatkamp som vill få barnen att våga tro att vi tillsammans kan göra världen bättre.

Författare: Liz-Marie Wretborn Falk, Christoffer Johansson
Titel: Vi måste rädda planeten jorden 
Utgiven av: Ekström & Garay

Betyg: 5 🌎🌎🌎🌎🌎
9 -12 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar