Sidor

lördag 10 juli 2021

Hotellgästen - Olséni & Hansen


Mina tankar
Som vanligt blir man inte besviken när man läser en bok av duon Olséni & Hansen.
Det här är en härlig mix av dramatik och spänning men med en rejäl dos av humor.
En bok som gör mig glad och varm inombords som man egentligen inte vill ska ta slut men som man ändå vill veta hur det ska gå.

Helt klart en klassisk mysdeckare att koppla av med i hängmattan, på stranden eller i båten. Gillar du den typen som är allt annat än blodiga, då ska du absolut läsa den här. Den ger mersmak.

Sammanfattningsvis: En avkopplande och underhållande feelgood deckare med humor och charm. Varning för sträckläsning.

 

Boken
En humoristisk deckare med samvetslösa pensionärer, en församling i fritt fall och en polis helt utan moralisk kompass.

Sommaren på Falsterbonäset har knappt börjat när en känd influencer hittas död i poolen på Hotell Gässlingen. Skanörpolisen Mårten Lind, som blivit dumpad av sin fru, är sjukskriven för depression. För att skingra tankarna kastar han sig huvudstupa in i mordutredningen och tar hjälp av vännen Egon, 88 år, för att slippa undan kollegan Agatha Björk, en paragrafryttare med sjuklig bacillskräck. När ännu en hotellgäst mister livet, samtidigt som församlingen med Egon i spetsen har besök av en delegation från Knislinge kyrka, blir saker och ting dödligt komplicerade.

Hotellgästen är den sjunde fristående delen i den humoristiska deckarserien Mord i Falsterbo, skriven av författarduon Christina Olséni och Micke Hansen. Humor och lättsamt hanterade mord i idyllisk småstadsmiljö är deras signum. I Hotellgästen får vi återigen möta alla härliga karaktärer från de tidigare böckerna i serien: Badhytten, Fågelskådaren, Ryttaren, Strandhotellet, Turisten och Livräddaren.

FörfattareOlséni & Hansen
Titel: Hotellgästen (del 7 )
Ljudbok: Anton Körberg
Utgiven avBokfabriken
Betyg: 4🌟🌟🌟
🌟+Inga kommentarer:

Skicka en kommentar