Sidor

fredag 22 februari 2019

Råttfångaren - Kamilla Oresvärd

Ett stort tack till Bokfabriken för recexemplaret och att jag får recensera din bok Kamilla Oresvärd.


Del 3 i serien om kriminalkommisarie Stina Seger bjuder på ett högt tempo och då kapitlen är korta blir det ett bra driv i handlingen vilket gör att jag vill läsa vidare, ett kapitel, och bara ett till, och ja, helt plötsligt är boken slut. Storyn är en ganska typisk svensk kriminalroman som tillåter mig som läsare att försöka lägga pusslet ända fram till slutet. Eftersom tempot är snabbt så blir det per automatik många olika vändningar som gör att man själv har olika lösningar på gång och vill veta mer för att förstå vem som är den skyldige.


Handling:
Stina Seger har tagit en välbehövlig semester och är i Marbella med sina två bästa vänner Amelie och Carolina. När hon kommer hem till Sverige blir inget som hon tänkt sig. Hon blir omplacerad från sin tjänst vid Göteborgspolisen och vad värre är, Amelie försvinner spårlöst.
Stina får inte arbeta med fallet. Trots det blir hon inblandad och befinner sig snart mitt i en katt och råtta-lek där inget är vad det ser ut att vara. Ju mer hon nystar i fallet, desto mer inser hon att sanningen finns henne skrämmande nära. Samtidigt börjar tiden rinna ut. Kanske är det redan för sent?


Det finns tre böcker i serien om Kriminalkommisarie Stina Seger och hennes team som jobbar i Göteborg. Du kan läsa mina tidigare recensioner om varje bok här på bloggen. Minnesbäraren och Jägaren 


Sammanfattningsvis: 
Jag tycker att Råttfångaren är den bästa av de tre böckerna i serien om Stina dock är det något som saknas för att jag ska få den riktiga wow känslan. Boken är väldigt lättläst och språket fungerar bra. För mig är dessa böcker inga som kommer att stanna kvar och som jag kommer att gå och tänka på utan de sorteras in som lättläst underhållningslitteratur som är avkopplande med en bra story. Och ja, jag vill gärna läsa fler böcker om Stina och hennes team

Författare: Kamilla Oresvärd
Titlel: Råttfångaren
Utgiven avBokfabriken
ISBN9789178350414
Betyg: 3 🌟🌟🌟++
Finns hos

Lyssna 
Storytel
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar