Sidor

torsdag 23 maj 2024

Sorgsystern - Tina N Martin

Elvira Lind försvann spårlöst från ett ungdomshem för tre år sedan. När hon mitt under ett pågående bröllop faller från kyrktornet mot sin omedelbara död är det början på en komplicerad utredning. Har hon tagit sitt eget liv eller blivit mördad?

Tvillingarna Emma och Molly växer upp i skuggan av sin narcissistiska mamma. I hemmet trippar alla på tå för att hålla mamman nöjd. Molly kämpar för att vara perfekt, men har svårt med skolan och att leva upp till alla förväntningar. Så småningom får det fruktansvärda konsekvenser.

Idun Lind befinner sig hemma hos Tareq Shaheen i Stockholm när Calle Brandt ringer och ber henne komma hem. Under förhören på ungdomshemmet framkommer olika bilder av Elvira. Och när det uppdagas att ytterligare en flicka försvunnit från boendet några månader tidigare blir det tydligt att detta är ett fall med många fler bottnar än Idun och Calle kunnat ana.

Sorgsystern är en kriminalroman om komplicerade familjerelationer. En berättelse om SiS-boenden och psykisk ohälsa, samt om vuxenvärldens upprepade svek mot de unga. 
Det är den tredje boken om kriminalinspektör Idun Lind och hennes kollegor vid gruppen för grova brott i Luleå och jag gillar den precis lika mycket som jag gjorde med Tinas två tidigare Befriaren och Åskmakaren. 

Tina är otroligt skicklig på att gestalta sina karaktärer och de blir så levande och trovärdiga. Hon är extremt säker på sin berättarteknik och har allt från bra driv, snabba vändningar och ett nästan för galet bra sätt att hålla mig som läsare på sträckbänken.
Alla tre böckerna i den här serien är välskrivna och bjuder på spänning från början till slut. Sorgsystern berör, den är grym men den är även gripande och den tar upp viktiga samhällsproblem.

Läs dem och gör det i rätt ordning för bästa behållning.
Rekommenderas varmt.
Titel: Sorgsystern 
Författare:- Tina N Martin
Ljudbok: 
Lou Kauppi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar