Sidor

onsdag 15 maj 2024

Kråkslottet - Karina JohanssonI Sunnes mest iögonfallande byggnad, ett riktigt gammalt kråkslott, bor Emeli Vinders pappa Åke. En dag hittar Åke sin hyresgäst Urban död, och Åkes lugna pensionärstillvaro ruckas även om han själv frias från misstankarna. Bygden skvallrar ändå, särskilt Hjördis Jonsson. Hon driver en kiosk i Kråkslottet och pratar illa om sin hyresvärd. I samma veva flyttar Emelihem från Stockholm och försöker göra allt för att rentvå sin pappa från ryktesspridningen, men hennes ansträngningar går om intet när fler människor mördas.

Emeli springer på sin gamla tonårsförälskelse, Frank, som numera är polis, och hjälper honom i utredningen kring morden. Samtidigt vaknar gamla känslor till liv ...
Kråkslottet är den andra fristående delen i en helt ny serie där vi får följa den excentriska Värmlands-familjen Vinder, som inleddes med Pensionatet.

Karina bjuder oss på lättsam cosy crime. Hennes böcker är charmigt mysiga och inte allt för otäcka. Dessutom bjuds det på en hel del feelgoodkänsla och det är trivsamt.
De härliga karaktärer som hon gestaltar på ett trovärdigt sätt i härliga värmländska miljöer, är trevligt att följa. Vi lär känna dem såväl privat som i deras arbete.

Det blir en skön blandning av kärlek, vänskap och svartsjuka som håller oss på helspänn, vem är den skyldiga? 

Titel: Kråkslottet
Författare: Karina Johansson
Ljudbok: Katarina Ewerlöf
Förlag: Bokfabriken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar