Sidor

tisdag 3 maj 2022

Hotel Portofino - J.P. O`connell



Ett livligt historiskt drama om en brittisk familj som öppnar ett lyxhotell på den italienska Rivieran under det glada 20-talet. Hotel Portofino har bara varit öppet några veckor, men omedelbart börjar problemen hopa sig för Bella Ainsworth, en av ägarna. Hon har ont om både personal och pengar och hennes överklassgäster är krävande. Dessutom har hon blivit mål för en beräknande och korrupt lokalpolitiker, som hotar med att dra in henne i en kokande politisk kittel i Mussolinis Italien. Hotellet kräver allt av henne, men hon har också sin egen familj att oroa sig för som kämpar med sviterna efter första världskrige. Bella förstår inte hur hon ska mäkta med att göra alla nöjda. Och värst av allt, hon vet inte ännu vad hennes charmige make ägnar sig åt bakom hennes rygg



Hotel Portofino är en berättelse om uppvaknanden i en tid där världen står inför stora dramatiska förändringar men också om hur den italienska kulturen, maten och värmen får människor att våga prova nya vägar i livet. En berättelse för alla som älskar Downton Abbey och The Crown.

Jag började med att läsa boken men jag tyckte den var rörig och med många karaktärer att hålla ordning på. Jag tittade istället på tv serien och gillade den så mycket bättre.  



Titel: Hotel Portofino
Författare: J.P. O`connell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar