Sidor

torsdag 27 januari 2022

300 grader & Släcka liv - Pernilla Ericson

   
Mina tankar 
Jag fick frågan om jag ville recensera boken Släcka liv av Pernilla Ericson. Jag gillar verkligen spännings böcker så självklart tackade jag ja. 
Men den vän av ordning jag är så har jag svårt att börja med del 2 i en serie därför laddade jag ner 300 grader som ljudbok. Den är del 1 i den här serien om stjärnpolisen Lilly Hed och i "Släcka liv", ingår hon och kollegan Liv Kaspi (från Pernilla Ericsons tidigare serie om Erla-gruppen), i Operation spjutspets, en satsning på till synes olösliga fall.

Jag är helt böjd att hålla med Ingalill Mosander, Aftonbladet
"Realistisk och gastkramande, en lysande skildring av enträget polisarbete under exceptionella omständigheter."

Böckerna bjuder på ett rasande tempo och är mycket spännande. Språket flyter på och de korta kapitlen ökar på drivet.
Pernilla skriver med glöd om samtida problem som klimathot och på ett snyggt sätt väver hon in kärlek, hat, och hämnd men även massor av hopp.
Missa inte två rent ut sagt SJUKT bra böcker. Där spänningen hänger i hela vägen in i mål.
JA, de är bladvändare och nagelbitare för att vara klyschig. Och jag hoppas att det fler i serien!? Jag hoppas!

Böckerna

300 grader

Året är 2023 och en ny brutal värmebölja plågar världen med torka och bränder. I Australien har Sydneys förorter utplånats och det brinner på över femtio platser bara i Sverige
Utredare Lilly Hed vid Nynäshamspolisen har nyligen lämnat en spikrak chefskarriär i Stockholm för att söka lugnet vid kusten. Idylliska Nynäshamn ska bli hennes räddning från en destruktiv och mörk livssituation. Men även här börjar det brinna och brandkårens resurser är svårt ansträngda. Vad som först framstår som olycksbränder visar sig dölja något betydligt värre, och Lilly får anta större utmaningar än hon väntat sig.

300 grader är en klimatthriller om vad som kan hända en het sommar och om hur eld inte bara dödar skoningslöst utan också effektivt undanröjer bevis.


Släcka Liv

Det går inte att slå larm, inte att ringa på hjälp, det går inte ens att tända en lampa ...

Ett olöst mord skakar den norrländska byn Skageby och polisutredare Lilly Hed och kriminalinspektör Liv Kaspi kallas in. En extrem höststorm drar in över Sverige med utslagen el, översvämningar efter skyfall, nedfallna träd och lilla Skageby drabbas hårt. All kontakt med omvärlden bryts och dolt i mörkret sker ytterligare ett mord. Skräcken sprider sig i det lilla samhället.

Titel: 300 grader & Släcka liv 
Författare: Pernilla Ericson
Ljudbok: Del 1 Eva Röse  Del 2 Gunilla Leining 
Omdöme: 5💥💥💥💥💥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar