Sidor

onsdag 29 december 2021

Från Djursholm till Hornstull - Ingela Sand

Mina tankar

Här har du boken med glimten i ögat och som är full av humor, ett rappt språk men även med ett djup som får en att tänka till.
Jag gillar författarens sätt att skriva, hennes jargong i språket som känns så träffande i den här genren. Det är inte en sötsliskig feelgood med hjärta och smärta. Men den innehåller såväl hjärta och smärta men på ett kul sätt. 
Det finns många härliga karaktärer och jag fastnade speciellt för Karlsson, en lite annorlunda typ men med hjärtat på det rätta stället. Sedan finns den mysiga damen Astrid och hunden Getti. 
Det här är en bok jag blev glad av att läsa och jag ser fram emot att få läsa nästa bok och hoppas få följa det här härliga gänget. 

Boken 

Att hon skrev under ett äktenskapsförord när hon var ung hade Gunhilde faktiskt glömt bort. Men nu, nästan fyrtio år senare, blir hon bryskt påmind och måste lämna sitt liv som lyxhustru i Djursholm och flytta till en sliten lägenhet på Södermalm. Sviken och bedrövad inser hon att hon måste ta tag i sitt liv. Hon måste kunna försörja sig på egen hand och intalar sig själv att hon klarar sig utmärkt utan en man. Hon har ju sin orkidé och domherren att prata med och Richard Gere håller henne sällskap när hon vill. Men ett litet lapptäcke ger hennes nya liv en skjuts. Och när hon svarar på en lapp i porten om hundvakt blir ingenting som hon tänkt sig.    

Tack för recex.

Titel: Från Djursholm till Hornstull
Författare: Ingela Sand
Förlag: lindochco
Omdöme: 5 💛💛💛💛💛
Finns som 
ljudbok  - uppläsare Anja Lundqvist  &  ebok 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar