Sidor

tisdag 28 december 2021

Återvändaren - Anders Sundkvist

Mina tankar 

Jag hade svårt att komma in i den här boken. Det var en lite seg start. Men sedan efter några kapitel tog den sig rejält och intrigen tätnade succesivt och spänningen likaså. 

Det blev till och med så att jag fick ladda ner den som ljudbok så jag kunde lyssna när jag grejade och promenerade. 

En gripande historia som har en djupare dimension som griper tag i mig och som berör. Dessutom är den inte alls förutsägbar. En kriminalroman som är välskriven och att det är en debutant känns riktigt lovande och jag hoppas på fler böcker där polisen Erik Borg är med. Jag fick ändra mina misstankar många gånger under resans gång. Det gillar jag.

Boken var mycket bra inläst av Fredde Granberg.

Tack för recex.

Boken 

Sensommaren 1983 hittas en pojke död i Luleälven. Trettonårige Johnny Fachs har drunknat, bara dagar innan han skulle börjat åttan, och mycket talar för att han tagit sitt eget liv.Nästan tjugofem år senare återvänder polisen Erik Borg till sin hemstad för att närvara vid en begravning. Besöket väcker minnen från uppväxten och efter ceremonin ber Borgs gamle klasslärare om ett samtal - ett samtal om Johnny och om vad som egentligen hände den där augustidagen för länge sedan.
Borg börjar nysta i fallet och utredningen för honom snart tillbaka till den egna skoltiden, till klassrummets slutna hierarki. Spåren leder så småningom till högstadiets obs-klass och till sin häpnad inser Erik att endast två av de fem eleverna fortfarande är i livet: den ene avtjänar ett fängelsestraff på Hall, den andre är inlagd på ett behandlingshem.
När han gräver sig djupare in i historien tvingas han konfrontera både egna och andras oförrätter. Och när han tycks närma sig sanningen - en mörk hemlighet som legat dold i över två decennier - blir det uppenbart att det finns krafter beredda att göra vad som helst för att stoppa honom.


Titel: Återvändaren 
Författare: Anders Sundkvist
Ljudbok: Fredde Granberg
Förlag: Modernista
Omdöme: 👀👀👀👀

Adlibris Bokhandel  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar