Sidor

fredag 11 december 2020

Nollan och nätet, Noelias revansch - Carolina Engvall

Mina tankar

En viktig bok att läsa tillsammans med sitt barn angående hur saker går till på nätet. Dock tycker jag kanske den kunde varit lite tjockare med ett lite större innehåll. Den vänder sig trots allt till barn 9 - 12 år. De har läst ut den här i ett nafs. 
Innehållet är dock helt ok och så även diskussionsfrågorna 

En bokserie där tanken är att underlätta för vuxna och barn att samtala om livet på nätet. Dessutom finns bra sidor med tips till bra diskussionsfrågor.  Men även bra information om signaler man kan vara uppmärksam på hos barn och unga. 

 
Del 2 - Noelias revansch:
Noelia fyller tio år och får en ny telefon. Det är den bästa dagen i hennes liv – tills hon upptäcker att någon skriver elaka kommentarer på hennes kompis musikvideos. Noelia blir alldeles kall. Vem är det som gör så – och hur ska Noelia kunna hjälpa sin kompis? Noelias revansch är den andra boken i en serie om Nollan. Böckerna ska underlätta för vuxna och barn att starta samtal om livet på nätet.


Mina tankar om del 1 

Del 1 - Noelias hemlighet:
Nollan är nio år och funderar mycket över livet. Hon känner sig lite annorlunda. Men så träffar hon Wilma på nätet. Wilma är allt hon behöver i en kompis. Hon är snäll, rolig och förstår allt – till skillnad från mamma. Allt Nollan vill är att Wilma ska tycka om henne. Så när Wilma frågar om Nollan kan skicka några bilder på sig själv går hon med på det. 


Tack Caroline för att jag fick förtroende och läsa den här viktiga boken.

Författare: Caroline Engvall
Illustratör: Katarina Vintrafors
Förlag: Boksmart
Ålder: 9-12 år
Betyg 💜💜💜


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar